Vero-osaaminen vauhdittaa liiketoimintaa

Emmiliina Kujanpää, Veropäivä

Kotiovelleni tuli erään yrityksen edustaja myymään palveluita. Tarjousta antaessaan hän mainitsi, että työ oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vastasin pyöritteleväni verokysymyksiä työkseni. Hän kysyi kiinnostuneena, että miten se kotitalousvähennys nykyisin oikein menee, jotta hän osaisi selvittää sitä asiakaskohtaamisissa tarkemmin. Kerroin mielelläni ja totesin, että vero-osaaminen vauhdittaa liiketoimintaa monenlaisissa tilanteissa.

Yrityksen tulee olla selvillä liiketoimintaan liittyvistä verokysymyksistä

Verot vaikuttavat yrityksen kustannuksiin ja tuotteiden hintaan, joten yrityksen tulisi olla riittävästi selvillä omaan liiketoimintaansa liittyvistä verokysymyksistä. Tälläkin hallituskaudella on tarjoiltu monenlaista veroporkkanaa, joista täytyy olla perillä hyödyntääkseen niitä omassa tai asiakkaiden toiminnassa. Myös verovelvoitteiden moitteeton hoitaminen ja veroriskien välttäminen edellyttävät ajantasaista tietoa verotuksesta.

”Hallitus on sopinut jälleen useista pienistä ja suuremmistakin muutoksista verotukseen.”

Hallitus on sopinut jälleen useista pienistä ja suuremmistakin muutoksista verotukseen. Niillä on vaikutusta yritysten verokustannuksiin, liiketoimintaan sekä toimintaan työnantajana. Esimerkiksi kotitalousvähennys kasvaa ja monimutkaistuu, työsuhde-etuihin tulee muutoksia, ja kansainvälinen verotus muuttuu paitsi konserninsisäisten liiketoimien, myös eräiden ulkomaankomennusten ja työmatkojen osalta.

Kauppakamarit järjestävät syksyisin Veropäivä-koulutuksen, jossa käydään läpi lainsäädäntömuutokset sekä tuoretta oikeuskäytäntöä. Tervetuloa mukaan kouluttautumaan ja verkostoitumaan!

Emmiliina Kujanpää
Johtava veroasiantuntija, Keskuskauppakamari

Kategoriat:Osaaminen, Talous​