Strategia kasvuun

Kuopion alueen kauppakamarin strategian painopistealueita ovat kansainvälisyys, vaikuttaminen ja osaaminen. Lisäksi kauppakamari tavoittelee toiminnallaan alueen vientiyritysten määrän kaksinkertaistamista vuoteen 2030 mennessä.

Kuopio strategia kasvu

Kauppakamari

MISSIO

Kuopion alueen kauppakamarin tehtävä on olla liikkeellepaneva voima muutokselle, jotta elinkeinoelämämme kehittyy paikallisesti ja menestyy kansainvälisesti.

VISIO

Tavoitteemme on menestyvä elinkeinoelämä ja Savo, joka on saavutettava, avoin ja vauras. Alueellamme toimii kansainvälisesti yli 500 yritystä. Yritysten johtotehtävissä työskentelee yhtä paljon miehiä ja naisia.

Visio 2030

Kansainvälisyys

  • Alueemme on valmis kansainväliseen kilpailuun ja siihen meillä on valtavasti annettavaa. Vaikka monen asian täytyy vielä muuttua, uskomme, että vientiyritystemme määrä voidaan kaksinkertaistaa kymmenessä vuodessa. ​Tämä tulee lisäämään tuotteidemme ja palveluidemme kysyntää ja kauppaa paikallisesti ja kansainvälisesti. Se luo edelleen työpaikkoja, kasvua ja vaurautta koko yhteiskuntaamme.
  • Menestys tehdään yhdessä. Se tarkoittaa, että yhtenä maailman parhaimpina alueina elää, työskennellä ja yrittää meidän tulee tehdä yhteistyötä paikallisesti. Vain siten pystymme vastaamaan maailmanlaajuiseen muutokseen ja kilpailuun. ​
  • Tavoitteemme on, että kestävästä kehityksestä tulee kilpailuvalttimme, sillä siihen meillä on kaikki edellytykset.​

Menestys ei tapahdu itsestään – se täytyy tehdä.

Vaikuttaminen

  • Onnistuaksemme tavoitteessamme meidän on pystyttävä vaikuttamaan toimintaympäristöömme paikallisesti, valtakunnallisesti sekä kansainvälisesti.
  • ​Kauppakamarin tulee olla alueemme avoimen ja yhteisen muutoksen rohkea veturi. Yhdessä jäsentemme kanssa muokkaamme ympäristöämme jatkuvasti, jotta siitä tulisi vapaa, vauras, avoin ja kilpailukykyinen. ​

Yksi tavoitteistamme on, että alueemme yritysten johtotehtävissä työskentelee yhtä paljon miehiä ja naisia vuoteen 2030 mennessä.​

Osaaminen

  • Onnistuminen vaati rohkeutta kehittyä ja oppia. Siihen tarvitsemme kansainvälisiä osaajia.
  • Yrityksiemme on pystyttävä kasvattamaan maailman parhaita tekijöitä, joilla on mahdollisuus kehittää yritysten toimintaa.
  • Tarvitsemme myös rohkeita ihmisiä perheineen, kaikkialta maailmasta, näkemään potentiaalin ympäristössämme ja yrityksissämme ja tekemään elämän kokoisen valinnan muuttaa heille täysin uuteen ympäristöön.