Missio Export2X

Kuopion alueen kauppakamarin tavoitteena on vientiyritysten määrän tuplaaminen Pohjois-Savon alueella vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteesta tulee tehdä koko alueen toimijoiden yhteinen visio.

Pohjois-Savon tiekartta vientiyritysten määrän lisäämiseksi -hanke. Hankeaika on 1.1.2021–30.11.2021. Hankkeen päätoteuttajana toimii Kuopion alueen kauppakamari.

Hanke rahoitetaan EU-osarahoituksen ja Etelä-Savon ELY-keskuksen tuella.

Missiossa mukana:

Tuplasti kansainvälisesti toimivia yrityksiä vuoteen 2030 mennessä

Alueemme on valmis kansainväliseen kilpailuun ja siihen meillä on valtavasti annettavaa

Tulevaisuuden vienti ei ole vain fyysisiä tuotteita, vaan myös osaamisellemme ja palveluillemme on kasvava kysyntä. Siksi maailman muuttuessa yhä useammalle yritykselle avautuu mahdollisuus kansainväliseen yhteistyöhön ja kauppaan.  

Missio Export2X on Pohjois-Savon alueen yhteinen tiekartta, jonka tavoitteena on vientiyritysten määrän tuplaaminen 2030 mennessä.Rakentamalla kestäviä yhteyksiä maailmalle lisäämme tuotteidemme ja palveluidemme kysyntää ja kauppaa. Se luo edelleen työpaikkoja, kasvua ja vaurautta koko yhteiskuntaamme.  

Tiedämme, että yrityksemme pystyvät kasvattamaan maailmanluokan osaajia. Koska osaaminen ja uudistuminen kulkevat käsikkäin, menestyminen tulevaisuudessa vaatii yrityksiltä yhä ripeämpää uudistumista. Osaamisen kehittämisestä ja uudistamisesta pitää tehdä yrityksen strateginen must-win-battle sekä arkipäiväinen tapa.

Osaaminen myös houkuttelee osaajia. Yhtenä maailman parhaimpina alueina elää, työskennellä ja yrittää meidän tulee tehdä yhteistyötä paikallisesti, jotta opiskelijoille ja huippuosaajille löytyy töitä myös jatkossa.   

Pohjois-Savon Export2X tiekartta vientiyritysten määrän tuplaamiseksi julkaistaan syksyllä 2021!

Vientipotentiaalin boostausohjelma yrityksille

Olemme valinneet 30 yritystä mukaan Export2X -vientipotentiaalin boostausohjelmaan. Ohjelmassa yritykset saavat kattavan analyysin osaamispotentiaalistaan ja sparrausta sen kehittämiseksi kohti kansainvälistä kauppaa.   

Mitä yritykset saavat ohjelmasta?

  • Ammattilaisen toteuttaman QUUM-analyysin yrityksestäsi. QUUM-analyysi on ainutlaatuinen työkalu yrityksen kansainvälistymiskyvykkyyksien nykytilan määrittelyyn. QUUM-analyysi antaa perusteellisen käsityksen kansainvälisen liiketoiminnan vaatimuksista ja auttaa tunnistamaan yrityksen kehitystarpeet valmistautumisessa tulokselliseen ja kasvuun tähtäävään liiketoimintaan ulkomailla
  • Työkalut yrityksesi oman viennin tiekartan luomiseen ja rakentamiseen asiantuntijoidemme johdolla. Valmentajinasi toimivat hallitusammattilainen, pitkään kasvuyritysten toimitusjohtajana toiminut Mika Sutinen ja senior partner Olli Paavola, Talentree Oy
  • Tilaisuuden verkostoitua muiden kasvuyritysten ja asiantuntijoiden kanssa
  • Näkyvyyttä kauppakamarin kanavissa

Mitä yrityksiltä odotetaan?

  • Kasvutahtoa
  • Halua yrityksen osaamisen kehittämiseen
  • Kiinnostusta kehittyä kansainvälisesti
  • Liiketoimintamallia, jossa on potentiaalia uusille markkinoille

Ohjelma on osallistujille maksuton.


Haku kevään 2021 ohjelmaan on päättynyt!

Kysy lisää:

Mira Koponen

viestintä- ja markkinointiasiantuntija

044 513 2905