Markkinatieto

Tuemme yrityksiä kansainvälistymisessä uusille markkinoille tarjoamalla asiantuntevaa maa- ja aluekohtaista markkinatietoa Suomessa ja maailmalla olevien verkostojemme kautta.

Markkinainfot ja tilaisuudet

Järjestämme maksuttomia Markkinainfo –tilaisuuksia yhteistyössä alueen Team Finland –toimijoiden ja markkina-asiantuntijoiden kanssa Pohjois-Savossa. Osallistu tilaisuuksiimme ja tule kuulemaan uusista mahdollisuuksista yrityksellesi. Tulevat tilaisuudet löydät Kauppakamarikaupasta.

Enterprise Europe Network

Maailman laajin asiantuntijaverkosto kansainvälistyville pk-yrityksille. Enterprise Europe Network tarjoaa pk-yrityksille asiantuntemusta ja kansainvälistymispalveluita yli 60 maassa. Verkoston palvelutarjooma on laaja ulottuen EU-asioihin liittyvästä neuvonnasta kansainvälisessä teknologiansiirrossa tukemiseen.

Kuopion alueen kauppakamari tarjoaa yhteistyössä Enterprise Europe Networkin kanssa yrityksellesi maksuttomia palveluita:

  • Yleistä kansainvälistymis- ja lakineuvontaa
  • Kansainvälistymisseminaareja ja viestintää
  • Palveluita kansainvälisen yhteistyökumppanin hakuun
  • Apua sopivan EU-rahoitusohjelman etsimiseen
  • Analyysi yrityksen kehittämiskohteista – suunnattu erityisesti innovaatio-toimintaan panostaville yrityksille
  • Palautekanava EU-komissiolle sisämarkkinaongelmista

Enterprise Europe Network-palvelut käytössäsi Helsingin seudun kauppakamarin kautta.

Kauppayhdistykset

Suomessa eri vientimarkkinoista kiinnostuneiden yritysten käytettävissä on Keskuskauppakamarissa toimivat 18 kahdenvälistä kauppakamaria ja kauppayhdistystä. Ne kokoavat yhteen yritykset vaihtamaan tietoa, kokemuksia ja kontakteja kohdemaasta. Ne toimivat tiiviissä yhteistyössä Team Finland-toimijoiden kanssa ja vahvistavat yritysten keskinäistä verkottumista ja muuta yhteistyötä kansainvälistymisessä.

Kauppayhdistysten verkosto luo alueemme yrityksille tärkeitä yhteyksiä maailmalle.

Finncham

Maailmalla eri vientimarkkinoilla yritysten käytettävissä on tällä hetkellä yhteensä 37 eri maissa toimivaa kahdenvälistä kauppakamarin ja Business Councilia mukaan akkreditoituun FinnCham-verkostoon, joka kokoaa kohdemaissa yhteen siellä toimivat isot ja pienet suomalaisyritykset ja muut kumppanit. FinnCham-verkosto toimii tiiviissä yhteistyössä Team Finland–toimijoiden kanssa.

Globaalin Finncham-verkoston kautta tietoa ja kontakteja kohdemarkkinoista.

AHK

Maailmalla 90 maassa yli 1000 asiantuntijan voimin toimiva Saksan kauppakamarien AHK-verkosto on myös vientiyritystemme käytettävissä. Keskuskauppakamarin ja Saksan teollisuus- ja kauppakamarin DIHK:n yhteistyösopimus takaa suomalaisille AHK-palvelut samoilla ehdoilla ja hinnoilla kuin saksalaisille yritysasiakkaille. AHK-verkosto on harkinnanarvoinen ja erilainen vaihtoehto markkinoille menoon.

Saksan kauppakamarien laaja verkosto yritysten käytössä.

Team Finland

Team Finland on yrityksille kansainvälistymispalveluita tarjoavien julkisten toimijoiden verkosto, jonka ytimen muodostavat Business Finland, Finnvera, Finnfund, Finnpartnership, Teollisuussijoitus, ELY-keskukset ja TE-toimistot sekä ulkoministeriö lähetystö- ja kunniakonsuliverkostoineen. Team Finland verkosto pyrkii tarjoamaan yrityksille sujuvan palveluketjun neuvonnasta rahoitukseen. Keskuskauppakamari, kauppakamarit Suomessa ja Finncham-kumppanit maailmalla tekevät yhteistyö Team Finland-toimijoiden kanssa. Tavoitteena tarjota parhaat julkiset ja yksityiset palvelut helposti ja asiakasystävällisesti yritysten käyttöön.

Team Finland kokoaa yhteen kaikki julkiset kansainvälistymispalvelut.

Kysyttävää kauppakamarin kansainvälistymispalveluista?

Tiina Hartikainen

GROWTH DIRECTOR

+35844 513 2904