StartUp-pöhinää Tahkon keväässä uusin silmin

Tahko Ski Lift Pitch on vuosittainen tapahtuma Tahkolla, jossa verkostoidutaan, saadaan uusia näkökulmia yritysmaailmasta sekä törmäytetään sijoittajia ja StartUppeja. Tamperelainen kirjoittaja aloitti helmikuussa laatupäällikkönä kuopiolaisessa Ravistamo Oy:ssä, joka tarjoaa MUONAhealth-webbisovellusta ikääntyneiden ravitsemuksen hallintaan. Muutaman tunnin varoitusajalla kirjoittaja lähti sairastuneen toimari-Lindan tilalle Tahko SLP -tapahtumaan. Mukana menossa Ravistamolta oli myös tuotekehitysjohtaja-Kati ja hpj-Kaisa.

Tahko SLP alkoi mukavan lumisissa tunnelmissa keskiviikkoaamuna. Vaikka varsinainen toiminta oli sisätiloissa, loi lumipyry mukavan idylliset puitteet koko tapatumalle. Eri toimijoiden ständeillä oli tarjolla pakollista messukarkkia ja Ravistamon vanhoja tuttuja tuntui tulevan vastaan sitäkin enemmän. Tunnelma oli erittäin lämpöinen ja kaikilla vaikutti olevan aidosti hauskaa ilman turhaa pönöttämistä.  Ensimmäisenä päivänä saimme keskittyä lähinnä sijoittajien kohtaamisiin, joita Kati olikin buukkaillut hyvän määrän. Keskustelut olivat rakentavia ja esille nousi uusiakin näkökulmia ja kehitysehdotuksia. Tarjolla oli myös work-shoppeja ja tietoiskuja.

Keskiviikkona alkoi myös pitchauskisa, josta Kaisa onnistuneesti vei Ravistamon jatkoon torstain varsinaiseen hiihtohississä tapahtuvaan kisaan. (Tämä konsepti on muuten aivan mainio! Toimisiko sama täällä Tampereella esim. Näsinneulan hississä tai Pispalan portaissa?) Rankan(?) päivän kruunasi rankat(?) huvit eli maittava ja runsas illallinen sekä Ravistamon nelituntiseksi venähtänyt tanssilattiamaraton.

Torstaina siirryimme Tahkovuoren huipulle Panorama-rinneravintolaan, jossa pääsimme jatkamaan hyviä keskusteluita ja tutustumaan paremmin myös muihin paikalla olleisiin StartUppeihin. Asiaan kuului luonnollisesti myös soppalounas ja minttukaakaot. Kisa huipentui tiukkoihin kahdenvälisiin taistoihin hiihtohississä, josta Ravistamo ei tällä kertaa ihan TOP 5:een yltänyt. Huonolle emme hävinneet, sillä meidät kisasta pudottanut Marginum Oy:n Samu voitti koko kisan! Onnea Samu!

StartUpin näkökulmasta toki erityisen antoisia olivat käytävillä, tanssilattialla, rinneravintolassa ja hiihtohississä tapahtuneet sijoittaja- ja muut kohtaamiset sekä optimistiset näkemykset tuotteen kehityksen ja tulevaisuuden kannalta. Ensikertalaisen silmin koko tapahtumasta huokui positiivinen kannustamisen meininki ja yhdessä olemisen riemu. Tätä lisää!

Laatu-Helena, Ravistamo Oy

MUONAhealthin kaupallistamispolkua lähdetään rakentamaan Suomen markkinoiden lisäksi UK-markkinaselvityksellä. Briteissä on vahvaa osaamista ja kansainvälisiä suosituksia vajaaravitsemukseen liittyen, joten maaperältään markkina on hedelmällinen. Tähän olemme saaneet ELY:n React-rahoituksen.  

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys, Osaaminen, Startupit, Export2X