Tahkovuori täyttyy startupeista, sijoittajista ja bisnespäättäjistä

TahkoSLP Ari Lahti 2019 vaaka

Viikon päästä Nilsiän Tahkovuorella nähdään yli 250 startupia, sijoittajaa ja elinkeinoelämän päättäjää, kun kaksipäiväinen Tahko Ski Lift Pitch käynnistyy ke 6.4.2022 klo 9.00. Tänä vuonna tapahtumassa nähdään myös kansainvälisiä startupeja ja sijoittajia.

Startup-yrityksille suunnattuun pitchaus-kisaan valittiin mukaan yli 40 startupia, jotka kisaavat 10 000 euron rahapalkinnosta. Kisaan mukaan valituissa yrityksissä on myös useampi tutkimuslähtöinen tiimi.

–Kuopiossa on vahvaa yliopisto- ja tutkimuslaitososaamista. On äärimmäisen hienoa, että myös paikallistiimit ovat löytäneet tapahtumaan, ja Tahko Ski Lift Pitch voi osaltaan palvella tiimejä kaupallistamisprosessissa. Tänä vuonna startupit pääsevät esittelemään innovaatiotaan myös kansainvälisille sijoittajille, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Tiina Hartikainen Kuopion alueen kauppakamarista.   

Tahko Ski Lift Pitch tunnetaan paitsi tapahtumakonseptistaan myös tapahtuman tarjoamista ainutlaatuisista puitteista verkostoitumiselle.

–On tärkeää pohtia uusia liiketoiminta- ja markkinamahdollisuuksia sekä verkostoitua määrätietoisesti myös kansainvälisiin arvoketjuihin. Tavoitteenamme on kehittää Tahko Ski Lift Pitchiä suuntaan, jossa se palvelee kasvua ja kansainvälistymistä elinkeinoelämän tarpeista käsin, taustoittaa Hartikainen.

Pitchauskisassa ja tapahtumaohjelmassa välittyy ajankohtainen energiamurroksen tematiikka. Startup-kisassa on mukana energiatoimialan kumppaniyrityksiä. Kumppaniyrityksistä Voimatel hakee mm. innovaatioita toimialan palveluiden digitalisointiin ja datan jatkojalostamiseen tekoälyn ja IoT:n keinoin. Lisäksi tapahtumassa kuullaan hiljattain Suomen kymmenen lupaavimman startupin joukkoon nimetty P2X Solutions, jonka vetytalousratkaisu on tunnistettu yhtenä kiinnostavimmista tulevaisuuden hiilineutraaleista ratkaisuista.

FiBAN (Suomen bisnesenkeliverkosto) ja EBAN (Euroopan bisnesenkeliverkosto) yhdessä Kuopion kaupungin Invest and Expand Pohjois-Savo -hankkeen kanssa toteuttavat ke 6.4. kaksiosaisen ohjelmakokonaisuuden, jonka alussa kuullaan Jungle Juice Barin perustajan ja enkelisijoittaja Noora Fagerströmin kansainvälistä kasvua käsittelevä puheenvuoro. Osuuden lopussa huippusijoittajat Noora Fagerström, Aija Bärlund, Audra Shallal (FR) ja Lev Dolgatsjov (EE) perehdyttävät tapahtumakävijät onnistuneen GTM-strategian käytänteisiin.

Maakunnan kärkitoimialoista terveysteknologia ja hyvinvointi ovat vahvasti edustettuna osuuskunta Kuopio Healthin keskiviikkoiltapäivän ohjelmassa, jossa kuullaan mm. KYSin innovaatio- tutkimusjohtaja Juha Töyräksen puheenvuoro tutkimus- ja yritysyhteistyöstä, Antti Poson supertietokoneita käsittelevä esitys sekä Health Capital Helsingin Lauri Kurosen osuus, jossa hän avaa Kansainvälisen terveysteknologiayhteisö HIMSSin toimintaa. Lisäksi lavalla kuullaan Kuopio Healthin jäsenyritysten esittäytymisiä.

Ohjelmaan voi tutustua tarkemmin verkossa: www.tahkoslp.com
Tapahtumalippuja voi ostaa pe 1.4. saakka verkkokaupasta: www.tahkoslp.com

Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä bisnestapahtuma. Vuodesta 2017 lähtien Tahkolla järjestetty Tahko Ski Lift Pitch tuo yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja eri vaiheen kasvuyritykset. Kuopion alueen kauppakamarin strategisia kasvuyhteisö-kumppaneita ovat Kuopion kaupunki, Savilahti-projekti ja Business Kuopio, KPY Novapolis ja Osuuskunta KPY, Itä-Suomen Yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu – Business Center Pohjois-Savo, Kuopio Health, Nostetta Ventures, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Iisalmen kaupunki, Varkauden Navitas Yrityspalvelut, PeeÄssä / Break Sokos Hotel Tahko, Tahkocom, Taustamarkkinat BGMT ja Talentree. Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman vuosikumppaneita ovat Nordea, Voimatel, Nasdaq, FiBAN, EBAN, Gallant, Kasve, Tahko Mountain, Call to Action, Hub Panostamo, Invest & Expand Pohjois-Savo, Berggren, Accountor, Siili Solutions, Fingrid, Mediateko, Telia, Keskuskauppakamari, Hallituspartnerit Itä-Suomi ry, Innovestor ja Pohjois-Savon liitto. 

Lisätiedot

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys, Startupit