Lignell & Piispanen voitti Kunnian Kukko -kansainvälistymispalkinnon

Kuopion alueen kauppakamarin Kunnian kukko -kansainvälistymispalkinto on myönnetty Lignell & Piispaselle.

Lignell & Piispanen on vuonna 1852 perustettu alkoholitalo ja Suomen kolmanneksi vanhin edelleen toimiva ja saman suvun omistuksessa oleva perheyritys.

Lignell & Piispasen kansainvälistymisen painopisteenä on sen Metsästä lasiin –filosofiaa

tukevien Premium brändien kehittäminen, kuten Gustav-tuoteperhe ja Loimu-glögit. Yrityksen tärkeimpiä vientikohteita ovat Keski-Eurooppa, Baltia, Kanada, Iso-Britannia, Pohjoismaat, Kiina, Hong Kong, Taiwan, Venäjä ja Kazakstan. Tuoreimpia markkina-avauksia Lignell & Piispasella ovat Italia, Belgia, Ranska, Australia sekä Meksiko.

Palkitsemisperusteena Lignell & Piispasen kohdalla pidettiin muun muassa sitä, että kansainvälinen liiketoiminta on yrityksen kasvustrategian ytimessä ja se kunnioittaa toiminnassaan vahvasti kestävän kasvun periaatteita. Lisäksi Lignell & Piispanen edistää toiminnallaan Kuopion alueen matkailun kehittymistä. Yrityksen tuotteet ovat laadukkaat ja kuluttajatrendejä mukailevat, ja ne ovat saaneet kansainvälistä tunnustusta jo 1900-luvulta lähtien.

”Kansainvälisyys on ollut aina tärkeä osa Lignell & Piispasen toimintaa ja kasvua. Luonnon raaka-aineet, tarinat ja huippulaatu puhuttelevat myös maailmalla. Vienti on piristynyt selkeästi markkinoiden avauduttua. Menestys maailman arvostetuimmissa alkoholialan kilpailuissa sekä pitkäjänteisyys näkyvyyden ja yhteistyön kehittämisen osalta tuottavat tulosta. Tärkeä rooli tulevaisuuden kehitystyössä on tehtaan yhteyteen avatulla vierailukeskuksellamme, mikä kiinnostaa ilahduttavasti myös kansainvälisiä matkanjärjestäjiä”, kertoo Lignell & Piispasen toimitusjohtaja Kirsi Räikkönen.

Kuopion alueen kauppakamari palkitsee vuosittain kansainvälisessä liiketoiminnassa ja kasvussa ansioituneen yrityksen Pohjois-Savon alueelta Kunnian Kukko -kansainvälistymispalkinnolla. Voittajan valitsee Kauppakamarin kasvuvaliokunta. Palkinnon tarkoituksena on antaa tunnustusta yrityksille, joiden vientitoiminta tai muu kansainvälinen liiketoiminta on ollut erityisen ansioitunutta. Palkitsemisessa huomioidaan myös yritykset, jotka ovat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti suunnanneet kansainvälisille markkinoille ja panostaneet kansainväliseen liiketoimintaan. Palkinnon tarkoituksena on myös motivoida alueen yrityksiä kansainväliseen kasvuun ja tuoda esiin kannustavia esimerkkejä.

Kunnian Kukko -voittaja julkistettiin kauppakamarin järjestämässä Sawosta Maailmalle Cocktails -tilaisuudessa, joka oli osa maakunnallista Sawosta Maailmalle kansainvälisyyskuukautta. Palkinnon luovutti Lignell & Piispasen toimitusjohtajalle Kirsi Räikköselle kauppakamarin kasvuvaliokunnan puheenjohtaja Mikko Kylävainio.

Viime vuonna voiton vei siilinjärveläinen Cross Wrap Oy.

Lisätiedot

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys