Kymmenet pohjoissavolaiset yritykset tavoittelevat kansainvälisten markkinoiden laajentamista

Export2x tiekartta kauppakamari

Pohjois-Savossa halutaan tuplata vientiyritysten määrä vuoteen 2030 mennessä. Kuopion alueen kauppakamari on yhdessä kumppaniverkoston kanssa lähtenyt rakentamaan Export2X -tiekarttaa, jossa tunnistetaan yritysten osaamista ja rakennetaan osaamisohjelmat, joiden avulla yritysten kansainvälistymisvalmiuksia kasvatetaan.

Export2X –tiekarttaohjelmaan osallistuu tänä vuonna jo kolmekymmentä yritystä, jotka kattavan analyysin kautta tunnistavat omat osaamiskapeikkonsa. Yritykset pääsevät tutustumaan alueelliseen sidosryhmäverkostoon ja saavat sparrausta osaamisensa kasvattamiseen kansainvälistymistä varten.

Tänä vuonna ohjelmaan valittiin seuraavat yritykset:

Hienoa, että meillä on näin monipuolinen yritysjoukko mukana jo ensivaiheessa innokkaina kasvamaan kansainvälisille markkinoille. Toivomme, että voimme kehittää ohjelmaa tämän pilottihankkeen jälkeen ja tarjota yrityksille tukea ja valmennusta erilaisiin osaamistarpeisiin yhdessä kumppaniverkoston kanssa jatkossa, johtaja Johanna Haapakorva Kuopion alueen kauppakamarista kertoo.

Export2X kumppaniverkoston muodostavat Team Finland, Business Kuopio, Pohjois-Savon liitto, Business Center Pohjois-Savo, Savon Yrittäjät, Navitas Yrityspalvelut, SavoGrow ja Iisalmen Kaupunki. Tiekarttatyön fasilitoi Talentree Oy.

Kuopion alueen kauppakamari on liikkeellepaneva voima alueemme kasvulle ja elinvoimaisuudelle. Kauppakamarin yli 850 jäsentä Kuopion, Varkauden ja Ylä-Savon alueilta edustavat kattavasti Pohjois-Savon elinkeinoelämää.

Ohjelman mahdollistaa Pohjois-Savon tiekartta vientiyritysten määrän lisäämiseksi -hanke. Hankeaika on 1.1.2021–30.11.2021. Hankkeen päätoteuttajana toimii Kuopion alueen kauppakamari. Hanke rahoitetaan EU-osarahoituksen ja Etelä-Savon ELY-keskuksen tuella.

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys