Laaja joukko itäsuomalaisia johtajia vaatii Leppävirta–Kuopio-välin kunnostamista

28.09.2020
Toimitusjohtaja
Kaija Savolainen

Uusimmat

Viitostie infra kauppakamari

Kuopio alueen kauppakamarin keräämässä vetoomuksessa 84 itäsuomalaista yritys- ja organisaatiojohtajaa vaatii päättäjiltä kiireisiä elvytystoimia koronaepidemian aiheuttaman talouskriisin korjaamiseksi. Vetoomuksen allekirjoittaneet johtajat toivovat julkista elvytystä käynnistämällä uusia infra- ja liikennehankkeita sekä kiirehtimällä jo käynnissä olevia hankkeita lisärahoituksella. Kiireisillä elvytystoimilla voidaan kasvattaa yksityistä ja julkista kulutusta, sekä lisätä investointeja, työllisyyttä ja verotuloja.

Elvytystä vaaditaan valtatie viiden kehittämiseksi, erityisesti välillä Leppävirta–Kuopio. Valtatie viiden osuus Leppävirta–Vehmasmäki (32 km) on osa Pohjois- ja Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun runkoyhteyttä Etelä-Suomeen ja osa kattavaa TEN-T-verkkoa. Lisäksi valtatie viiden parantaminen välillä Leppävirta–Kuopio on kolmen Itä-Suomen maakunnan (Etelä- ja Pohjois-Savo sekä Pohjois-Karjalan) vuonna 2015 hyväksymän Itä-Suomen liikennestrategian ykköshanke.
Johtajat esittävät kehittämishanketta valtiovarainministeriön kesäkuun lisätalousarvioon. Kustannusennuste hankkeella on noin 120 milj. euroa.

Lisäksi vedotaan muiden liikennehankkeiden nopeaan käynnistämiseen, kuten Kuopion ratapihan, Saimaan kanavan sulkujen pidennyksen ja Savon radan perusparantamisen puolesta sekä esitetään perusväylänpidon rahoituksen nostamista.

LATAA Itäsuomalaisten johtajien vetoomus

Kategoriat:Infra ja teollisuus​, Talous​

Katso aiheesta