Tahko Ski Lift Pitchin ohjelma on julkaistu

Tahko Ski Lift Pitch tuo huhtikuussa, ke–to 12.–13.4.2023, Tahkolle 350 bisnespäättäjää. Tapahtumaan odotetaan 50 enkeli- ja pääomasijoittajaa sekä 70 startupia. Yli 300 bisneskävijän lisäksi mukana on noin 100 pohjoissavolaista ammatti-, ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijaa.

Kaksipäiväisen tapahtuman ydin on startup-yrityksille suunnattu pitchauskilpailu, johon valitaan ennakkohakemusten perusteella 45 kansallista ja kansainvälistä yritystä. Enkeli- ja pääomasijoittajista muodostuvassa tuomaristossa ovat mukana mm. Jari Osmala, FiBAN; Noora Tuikka, Nostetta Ventures; Kim Väisänen, FiBAN; Mika Sutinen, Vaaka Partners ja Cyril Golub, LatBAN.

Tahko Ski Lift Pitch tarjoaa pitchauskisan lisäksi ohjelmaa ajankohtaisteemoista. Kuopion alueen kauppakamarin digivaliokunnan tuottamassa paneelikeskustelussa Urheilun tulevaisuus – E-sport vs. Sport keskustellaan digitalisaation tulevaisuuden mahdollisuuksista osana urheilua.

”Perinteiset lajit menettävät koko ajan nuoria urheiluharrastajia e-sportille osin siksi, että e-urheilun aloittaminen on helpompaa. Mielenkiintoista on lisäksi nähdä, millä tapaa digitaalisuus tulee muuttamaan myös perinteisiä lajeja tulevaisuudessa sekä millaisia murroksia e-sportin kaupallistamiseen liittyy”, kertoo kauppakamarin digivaliokunnan puheenjohtaja Tatu Säisä.

Tatu Säisän johdolla aiheesta keskustelemassa ovat urheiluvaikuttajat Lassi Nummi, Assembly; Olli-Pekka, ”Lelu”, Ojansivu, Pelaajatcom; Ilja Venäläinen, Kuopion kaupunki ja Mika Sutinen, Kalpan hallituksen puheenjohtaja.

Ammatti-, ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opiskelijat kilpailevat opiskelijoille suunnatussa Student track -ideakilpailussa. Opiskelijoiden ideakilpailu toteutetaan vahvassa yhteistyössä alueen oppilaitosten Savonia-ammattikorkeakoulun, Itä-Suomen yliopiston, Savon ammattiopiston ja Ylä-Savon ammattiopiston kanssa. Osuma Henkilöstöpalveluiden opiskelijoille suunnattu Työnhaun tipsit -ohjelma tarjoaa vuorostaan konkreettisia työkaluja opiskelijoiden kesätyönhakuun.

Tahko Ski Lift Pitch käy läpi strategista uudistumista

Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman taustalla vaikuttava strateginen kumppaniverkosto Ski Lift Pitch -kasvuyhteisö on käynnistänyt kasvuyhteisön toimintaan kohdistuvan strategiaprosessin. SLP-kasvuyhteisön tavoitteena on vakiinnuttaa Tahko Ski Lift Pitchin ympärillä tapahtuva läpivuoden toiminta osaksi alueellista tarjoomaa ja vauhdittaa kasvutahtoisia yrityksiä ja osaajia kasvuun.

”Pohjois-Savon liike-elämän menestyksen avain on kilpailukykyinen toimintaympäristö. Meille ja SLP-kasvuyhteisön kumppaneille on tärkeää rakentaa yhdessä innovaatio- ja kasvumyönteinen aluetta. Onnistumiset houkuttelevat uusia yrityksiä, investointeja ja osaajia maakuntaan”, taustoittaa Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen.

SLP-kasvuyhteisön 100 nousua huipulle -strategia julkaistaan Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumassa ke 12.4.2023.

Haku Tahko Ski Lift Pitch -start up -kisaan päättyy perjantaina 10.2.2023. Kilpailuun voi hakea täyttämällä sähköisen hakulomakkeen osoitteessa: tahkoslp.com

Lisätiedot:
Tiina Hartikainen, kasvu- ja kansainvälistymispäällikkö
Kuopion alueen kauppakamari
tiina.hartikainen@kuopiochamber.fi
p. 044 513 2904

www.tahkoslp.com
Facebook www.facebook.com/TahkoSLP
Instagram www.instagram.com/tahkoslp
Twitter https://twitter.com/tahkoslp
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/tahkoslp/

Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä bisnestapahtuma. Vuodesta 2017 lähtien Tahkolla järjestetty Tahko SLP tuo yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja eri vaiheen kasvuyritykset. Kuopion alueen kauppakamarin omistaman tapahtuman strategisia kumppaneita ovat Kuopion kaupunki, Savilahti-projekti ja Business Kuopio, KPY Novapolis ja Osuuskunta KPY, Itä-Suomen Yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu – Business Center Pohjois-Savo, Osuma Henkilöstöpalvelut, Kuopio Health, Nostetta Ventures, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Iisalmen kaupunki, Varkauden Navitas Yrityspalvelut, PeeÄssä – Break Sokos Hotel Tahko, Taustamarkkinat BGMT ja Talentree.

Kasvuyhteisön Student track -ideakilpailua rahoittaa OLVI-säätiö.

Ski Lift Pitch -kasvuyhteisön 100 nousua huipulle -strategiaprosessia on rahoittanut Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) osana Pohjois-Savon kasvu- ja innovaatioyhteistyö -hanketta (A78661). Rahoittaja: Pohjois-Savon liitto.

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys, Startupit