Strateginen kumppaniverkosto vauhdittamaan kasvu- ja kehittämistyötä – Huhtikuussa järjestettävä Tahko Ski Lift Pitch uudistuu

Tahko Ski Lift Pitch -kasvuyritystapahtuma järjestetään viidettä kertaa ke–to 6.–7.4.2022 Tahkovuorella. Samalla Kuopion alueen kauppakamarin omistaman tapahtuman taustaorganisaatio uudistuu. Aluetoimijoista muodostuva strateginen kumppaniverkosto muodostaa jatkossa Tahko Ski Lift Pitchin ympärillä toimivan; kasvun, kansainvälistymisen ja viennin alueellisia toimintoja kehittävän; Ski Lift Pitch -kasvuyhteisön.

-Tahko Ski Lift Pitch on vakiinnuttanut asemansa maakunnan ja koko Itä-Suomen yhteisenä kasvun ja kansainvälistymisen symbolina. Yhdessä kasvuyhteisökumppaneiden kanssa pyrimme vahvistamaan pohjoissavolaisten kasvupotentiaalisten yritysten toimintaedellytyksiä. Parhaimmillaan elinvoimainen kasvuyrityskulttuuri tukee koko alueen kasvua, uusien työpaikkojen syntymistä, palvelujen ja tuotteiden kehitystä sekä houkuttelee maakuntaan uusia investointeja ja osaajia, kuvaa Kuopion alueen kauppakamarin kasvuyhteisöpäällikkö Tiina Hartikainen yhteisötoiminnan lähtökohtia.

Tahko Ski Lift Pitch -brändiin kytkeytyvän Ski Lift Pitch -kasvuyhteisön toiminta on ympärivuotista. Yrityksistä, oppilaitoksista, kuntatoimijoista ja sijoittajista muodostuvan kasvuyhteisön ensimmäinen mittava yhteistoteutus on yhteisön vuosittainen päätapahtuma: huhtikuussa Tahkovuorella järjestettävä Tahko Ski Lift Pitch. Tänä vuonna yritystapahtuman ohjelmassa tullaan huomioimaan startupien ja sijoittajien lisäksi myös eri kasvuvaiheen yritykset ja opiskelijakohderyhmät.

Yritysyhteistyön näkökulma on huomioitu muun muassa tapahtuman startup-kisassa, joka toteutetaan edellisvuoden tapaan kahdessa vaiheessa. Pitchauskisa käynnistyy ke 6.4. kolmena kisapolkuna, jotka ovat 1) Future of Industry, 2) AI & Data in Business ja 3) Crazy Track. Kahdella ensimmäisellä kisapolulla mukana on kumppaniyrityksiä, joiden ennalta asettamiin liiketoimintahaasteisiin startupit pääsevät pitchaamaan ratkaisujaan. Crazy track on kaikille startupeille avoin enkelisijoittajien tuomaroima kisapolku.

-Tänä vuonna mukana on äärimmäisen kiinnostavia kumppaniyrityksiä, jotka hakevat tapahtumasta uusia ratkaisuja ja innovaatioita liiketoiminnan kehittämiseen. Tavoitteenamme on pitää track-yhteistyömalli kumppaniyrityksille kevyenä ja kannustaa tätä kautta yrityksiä hyödyntämään rohkeammin startup-yhteistyön mahdollisuuksia kasvun tukena, Hartikainen täydentää.

Startup-kisan voittajalle on luvassa 10 000 euron palkintoraha, jonka lisäksi onnistunut pitchaus voi käynnistää myös yhteistyön track-kumppaniyrityksen kanssa. Startupit voivat ilmoittautua pitchauskisaan verkossa su 20.2.2022 mennessä. Ilmoittautuminen tapahtuu verkkosivujen kautta osoitteessa: www.tahkoslp.com.

Lisätiedot

Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä startup-tapahtuma. Vuodesta 2017 lähtien Tahkolla järjestetty tapahtuma tuo yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja eri vaiheen kasvuyritykset. Kuopion alueen kauppakamarin johtaman kasvuyhteisön strategisia kumppaneita ovat Kuopion kaupunki, Savilahti-projekti ja Business Kuopio, KPY Novapolis ja Osuuskunta KPY, Itä-Suomen Yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu – Business Center Pohjois-Savo, Kuopio Health, Nostetta Ventures, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Iisalmen kaupunki, Varkauden Navitas Yrityspalvelut ja Break Sokos Hotel Tahko. Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman vuosikumppaneita ovat Nasdaq, FiBAN, Voimatel Oy, Invest & Expand Pohjois-Savo, Hub Panostamo, Berggren, Accountor, Gallant, Hub Panostamo, Tahko Mountain, Kasve, Hallituspartnerit Itä-Suomi ry, Call to Action ja Pohjois-Savon liitto.

Kasvuyhteisön opiskelijakohdennettuja sisältöjä rahoittaa OLVI-säätiö.

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys, Startupit