Pohjoissavolaiset yritykset tähtäävät kansainvälisille markkinoille – kansainvälisen myynnin saloihin johdattamassa Ilona Ylinampa

Ilona Ylinampa

Kuopion alueen kauppakamarin Export2X -vientiohjelmassa yritykset pääsevät edistämään konkreettisesti kasvu- ja kansainvälistymistavoitteitaan asiantuntijoiden johdolla.

Kuopion alueen kauppakamari on käynnistänyt pohjoissavolaisille kasvuhaluisille pk-yrityksille suunnatun Export2X -vientiohjelman. Ohjelmakokonaisuuden lähtökohtana on vuonna 2021 julkaistu Pohjois-Savon vientipolku. Vientiohjelmassa yritykset pääsevät kehittämään vienti- ja kansainvälistymisosaamistaan asiantuntijoiden johdolla. Yritykset saavat ohjelmasta konkreettisia työkaluja avuksi kansainvälistymiseen.

”Pohjois-Savon yrityksissä on korkeaa osaamista ja vahvaa potentiaalia kasvuun sekä kansainvälisille markkinoille. Kauppakamarissa me uskomme, että juuri nyt oikea aika panostaa erityisesti uusiin markkina-avauksiin. Export2X-vientiohjelma antaa yrityksille valmiuksia, verkostoja ja uusia markkinamahdollisuuksia”, korostaa Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen.

Perjantaina 17.6. Export2X -vientiohjelmassa mukana oleville yrityksille järjestetään valmennuspäivä, jonka aiheena on kansainvälinen myynti. Aiheeseen osallistujat johdattaa Vuoden Myyntijohtajana 2019 palkittu Ilona Ylinampa. Ylinampalla on laaja myynnin ja liiketoiminnan johtamisen kokemus kotimaisista kasvuyrityksistä suuriin kansainvälisiin pörssiyhtiöihin.

Uuden Export2X -ohjelmakauden yritysten haku on parhaillaan käynnissä. ”Export2X palvelee erityisesti tavoitteelliseen kasvuun tähtääviä pohjoissavolaisia yrityksiä, jotka haluavat nostaa kansainvälistymisosaamistaan. Yrityksille ohjelma tarjoaa konkreettisia keinoja viennin kannalta tärkeiden strategisten kyvykkyyksien tunnistamiseen ja kehittämiseen. Mukaan voi hakea eri viennin vaiheessa – olipa kyseessä viennin käynnistäminen tai uusille kohdemarkkinoille suuntaaminen”, kertoo kasvuyhteisöpäällikkö Tiina Hartikainen Kuopion alueen kauppakamarilta.

Export2X toiminnan mahdollistaa Export2X – Pk-yritysten kyvykkyyksien kehittäminen kansainvälisille markkinoille -hanke (S22805), joka saa toimintaansa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tukea.

Kuopion alueen kauppakamari on liikkeellepaneva voima alueemme kasvulle ja elinvoimaisuudelle. Kauppakamarin yli 900 jäsentä Kuopion, Varkauden ja Ylä-Savon alueilta edustavat kattavasti Pohjois-Savon elinkeinoelämää.

Lisätiedot

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys, Osaaminen, Digitalisaatio​, Myynti, Export2X