Kuopion alueen kauppakamarin uudeksi puheenjohtajaksi Jere Räisänen

Räisänen kiittää väistyvää puheenjohtaja Mikko Laakkosta pohjatyöstä, jonka päälle on hyvä rakentaa uutta.

Kauppakamarin jäsenistö valitsi syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajaksi Jere Räisäsen. Räisänen tunnetaan varkautelaisen Elcoline Group oy:n perustajakaksikon toisena puoliskona ja aktiivisena yritysmaailman toimijana. Alun perin insinööriksi ja myöhemmin kauppatieteiden maisteriksi kouluttautunut Räisänen perusti ensimmäisen sähköasennusyrityksensä yhdessä yhtiökumppaninsa kanssa 19-vuotiaana autotallissa. Sittemmin Elcolineksi kehittynyt yhtiö on kasvanut liikevaihdoltaan noin 50 miljoonan euron yritykseksi, joka työllistää noin 500 henkeä.


Kauppakamarin hallituksessa aiemmin vaikuttanut Räisänen kiittää väistyvää puheenjohtaja Mikko Laakkosta pohjatyöstä, jonka päälle on hyvä rakentaa uutta.
”Varsinkaan tänä vuonna kauppakamarinkaan työ ei ole ollut helppoa, sillä maailma ja talouselämä ovat olleet melkoisen epätavallisissa tunnelmissa. Samassa viitekehyksessä toimitaan vielä lähitulevaisuudessakin. Toisaalta kyllä näköpiirissä on hyviäkin asioita. Eteenpäin mennään”, Räisänen pohtii.
Vaikka Räisänen korostaa kaiken yritystoiminnan tärkeyttä, tuntuu kasvuyrityksiin panostaminen hänestä luontaiselta painopistealueelta.
”Kasvuyritykset ovat niitä paikkoja, joissa määrällisesti iso osa työpaikoista syntyy. On tärkeää luoda yrityskenttään sellaiset olosuhteet, että yritykset voivat menestyä, kasvaa ja luoda työpaikkoja ja hyvinvointia alueelle”, Räisänen ajattelee.
Kauppakamarissa panostetaan jatkossa entistä enemmän yritysten kasvuedellytysten parantamiseen ja vientiyritysten määrän kasvattamiseen. Kamarissa aloitettiin viime viikolla Ely-keskuksen kanssa tiekartta-niminen projekti, joka tähtää kasvuyritysten määrän tuplaamiseen vuoteen 2030 mennessä.


Kauppakamarille tärkeään vaikuttamistyöhön Räisänen kokee tuovansa yrityselämän näkökulmaa:
”Yrityselämän ääntä tulee viedä päättäjille. On tärkeä ymmärtää mitkä asiat liiketoimintaympäristössä ovat tärkeitä yrityksille ja yrittäjille ja panostaa oikeiden valittujen asioiden eteenpäin viemiseen yhdessä. Tämä onnistuu vain aktiivisen vuoropuhelun kautta. Kauppakamarin yksi rooli voisi olla tulevaisuudessa yrityksille entistä vahvemmin kasvun kumppani, joka omalta osaltaan sparraa ja raivaa esteitä kasvun tieltä.”
Väistyvä puheenjohtaja Mikko Laakkonen ajattelee kauppakamaritoiminnan pitkäjänteiseksi työksi, jonka täytyy mukautua nopeasti muuttuneeseen maailmaan.


”Koen meidän tuoneen jäsenistön ääntä onnistuneesti esille, vaikka paljon on tapahtunut ja poikkeusaikana tapaamiset ovat olleet haastavia. Kauppakamarin henkilökunta on ollut siinä hienosti mukana. Suurina muutoksina meillä on ollut strategian päivittäminen ja tietysti uuden toimitusjohtajan Kaija Savolaisen rekrytoiminen”, Laakkonen kertoo.


Lisätietoja:

uusi puheenjohtaja Jere Räisänen

Elcoline, Fouder & HPJ

3D Talo, sijoittaja & HPJ

Moose Industries, Founder & CEO

koulutus: Insinööri, EMBA, KTM

Synt. 1983

20 vuoden kokemus eri tehtävistä teollisuusyrityksissä.

jere.raisanen@mooseindustries.fi

p. 044 – 5599 144


väistyvä puheenjohtaja

hallituksen puheenjohtaja Mikko Laakkonen, Hydroline Oy, p. 050 – 412 0559,

mikko.laakkonen@hydroline.fi