Jäsentiedote: Kuopiolaiselle innovaatioleipomolle merkittävä rahoituskierros vauhdittamaan kasvua

Huiman lähtöspurtin tehnyt elintarvikealan kasvuyritys saa rahoituskierroksesta entistä paremmat eväät lähteä ulkomaiden markkinoille. 

Ketogeeniseen ruokavalioon sopivia viljattomia leipomotuotteita valmistava Ketoinen sai kesäkuussa päätökseen ensimmäisen merkittävän rahoituskierroksensa. Pääsijoittajana rahoituskierroksessa toimi kuopiolaisen Nostetta Ventures Oy:n hallinnoima North Savo Startup Fund -pääomarahasto. Rahoituskierrokseen osallistui myös joukko yksityissijoittajia, mukana mm. kokeneet bisnesenkelit Jari Osmala, Mika Sutinen, Ari Lahti, Stefan Lindberg ja Jani Lösönen.

 “Nyt kun Suomen suurin ketoleipätehdas on valmis, oli juuri oikea aika saada yhtiöön pääomaruiske, jolla rahoitetaan mm. markkinointia ja kansainvälistymistä”, kertoo Ketoisen toimitusjohtaja Niina-Marika Lahnavik Hoffren. “Rahoituskierroksen kautta yritykseen tulee myös lisää monipuolista osaamispääomaa muun muassa elintarvikealan liiketoiminnan osalta.” 

Keskellä koronapandemiaa vuonna 2021 perustettu Ketoinen on lähtenyt kasvamaan hyvää vauhtia. Syksyllä 2021 Ketoinen solmi ruotsalaisen leipomojätti Lantmännen Unibaken kanssa jakelusopimuksen, joka kattaa hotellien, ravintoloiden ja kahviloiden keittiöt sekä Suomessa että Baltian markkinoilla. Alkuvuonna 2022 Ketoinen laajensi tuotantotoimintaansa avaamalla uuden, suuremman tehtaan Kuopioon. 

Vuoden 2022 kesään mennessä Ketoisen tuotteita löytyy maan laajuisesti vähittäiskaupasta ja ravintolasta Suomessa. Tuotteet ovat valtakunnallisessa jakelussa sekä K- että S-ryhmien kaupoissa, ja uusia avauksia tulee koko ajan myös tunnettuihin ravintola-/kahvilaketjuihin.

 “Ketoisen tuotteet istuvat hienosti nyt trendaaviin erityisruokavalioihin, ja uskomme suuntauksen voimistuvan entisestään”, pohjoissavolaisen pääomasijoittaja Nostetta Venturesin toimitusjohtaja Heidi Ahonen kertoo. “Ketoisen tehokas tiimi on vakuuttavasti saanut Suomessa lyhyessä ajassa paljon aikaan. Nyt mukaan tulleesta sijoittajajoukosta on yhtiölle monenlaista apua kasvussa ja seuraavassa harppauksessa kansainvälisille markkinoille.”

Ketoinen

  • Ketoinen tuottaa matalahiilihydraattisia, kuitupitoisia ja korkea-proteiinipitoisia elintarvikkeita – pääasiallisesti leipää.
  • Ketoisen tuotteet ovat viljattomia, hiivattomia, soijattomia ja laktoosittomia.
  • Ketoinen-tuotteet valmistetaan Suomen suurimmassa ja täysin viljattomassa tuotantotilassa Kuopiossa. Tuotteille on myönnetty Avainlippu-merkki.
  • Tällä hetkellä yrityksellä on käytössään Suomen suurin ketoleipätehdas ja Ketoinen Oy:ssa työskentelee 8 ammattilaista.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Niina-Marika Lahnavik-Hoffren
Toimitusjohtaja, Ketoinen
044 325 7257

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys