Itä-Suomessa tilaa uusille pörssiyhtiöille

Itä-Suomessa pörssiyhtiöiden määrä on selvästi kansallista tasoa alhaisempi. Verrattaessa tilastoja vuosittain listautuvien yritysten määrästä havaitaan Länsi- ja Itä-Suomen välillä, että sadan listautujien joukosta ainoastaan kolme on tullut Itä-Suomesta viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Pörssiyhtiöiden vähäisestä määrästä huolimatta Pohjois-Savon listautuneilla yrityksillä, kuten Ponssella ja Olvilla, on hyvä maine etenkin yksityissijoittajien keskuudessa (T-Median teettämä Luottamus & Maine 2021 Pörssiyhtiöt -tutkimus).

”Haastavasta markkinatilanteesta huolimatta Suomessa on useita listautumisprojekteja käynnissä odottaen sopivaa ajankohtaa. Yhtiöt, neuvonantajat ja sijoittajat ovat löytäneet Nasdaqin pohjoismaisen First North -kasvumarkkinan, mistä osoituksena on sen nouseminen Euroopan kasvumarkkinoiden ykköstilalle sekä kerätyillä pääomilla että listautumisten lukumäärällä mitattuna, ohi Lontoon AIM:in. Pohjois-Savossa on mielenkiintoisia yrityksiä ja uskomme, että Helsingin pörssi voi tarjota myös savolaisille yhtiöille väylän kasvurahoituksen hankkimiseen ja näkyvyyden kasvattamiseen”, Nasdaq Helsingin asiakkuusjohtaja Minna Korpi kommentoi.  

Pohjois-Savon vahvoissa ja kasvavissa elinkeinoissa; kone- ja energiateknologia, metsäteollisuus, elintarvikkeet, hyvinvointiteknologia, matkailu, älykäs vesijärjestelmä ja biotalous; on tunnistettu nopean kasvun mahdollisuuksia aluetalouden ja viennin näkökulmasta. Nopeasti kasvaville yritykselle pörssi voi merkitä ratkaisua kasvun rahoittamiseen, yrityksen arvonmääritykseen tai pääomarakenteen joustavuuteen.

Kuopion alueen kauppakamari ja Nasdaq Helsinki toteuttavat Matkalla pörssiin! -listautumistilaisuuden torstaina 15.9.2022 klo 13–16 Kuopiossa. Tilaisuuden tavoitteena on herättää keskustelua listautumisesta sekä tarjota käytännönläheisesti tietoa listautumista suunnitteleville kasvuyhtiöille prosessiin liittyvistä edellytyksistä, listautumiseen valmistautumisesta sekä pörssiyhtiönä toimimisesta.

”Pohjois-Savo tarvitsee rohkeita yrityksiä, jotka hyödyntävät monipuolisesti eri rahoituslähteitä. On alueellisesti tärkeää ylläpitää keskustelua yritysten kasvustrategisista vaihtoehdoista. Pohjois-Savossa toimii useita voimakkaan kasvukäyrän yrityksiä, joille listautuminen voi olla osa tulevaisuusajattelua. Siinäkin mielessä uskomme tilaisuuden herättävän laajalti kiinnostusta”, kertoo Kuopion alueen kauppakamarin kasvu- ja kansainvälistymispäällikkö Tiina Hartikainen.

Matkalla pörssiin! -tilaisuudessa listautumista käsitellään asiantuntijapaneelissa ja yleisökysymysten kautta. Keskustelemassa ovat mm. Alexandra Therman-Londen, Nordealta, Antti Maila Oaklins Merascolta, Olli Nokso-Koivisto LeadDeskiltä ja Antti Ihamuotila Roschierielta. Paneelikeskustelua moderoi Minna Korpi Nasdaq Helsingiltä.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy, mutta osallistujia pyydetään ennakkoilmoittautumaan.
www.kuopiochamber.fi

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Minna Korpi 
asiakkuusjohtaja
Nasdaq Helsinki 
minna.korpi@nasdaq.com
p. 050 553 9835

Tiina Hartikainen
kasvu- ja kansainvälistymispäällikkö   
tiina.hartikainen@kuopiochamber.fi                     
p. 044 513 2904

Tilaisuus on osa Kuopion alueen kauppakamarin EAKR-rahoitteista Pohjois-Savon kasvu- ja innovaatioyhteistyö -hanketta (SLP-kasvuyhteisö; hankekoodi A78681). Rahoittajana Pohjois-Savon liitto. Kauppakamarin Ski Lift Pitch -kasvuyhteisön strategisia kumppaneita ovat Kuopion kaupunki, Savilahti-projekti ja Business Kuopio, KPY Novapolis ja Osuuskunta KPY, Itä-Suomen Yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu – Business Center Pohjois-Savo, Kuopio Health, Nostetta Ventures, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Iisalmen kaupunki, Varkauden Navitas Yrityspalvelut, PeeÄssä / Break Sokos Hotel Tahko, Tahkocom, Taustamarkkinat BGMT ja Talentree.

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys