Huippuyritykset hakevat kasvumalleja startup-yhteistyöstä

Bisnes- ja verkostoitumistapahtuma Tahko Ski Lift Pitchissä nähdään tänä keväänä ajankohtainen tapa lähestyä startup-yhteistyön poikkiteollisia mahdollisuuksia. Tapahtuman startup-kisan Teollisuuden tulevaisuus -kisapolulla mukana ovat energiasektorialan huipputoimijat Fingrid Oyj ja Voimatel Oy, joille kisaan mukaan valittavat startupit pääsevät pitchaamaan ratkaisuaan.

Pitchaus sanana tulee englannin kielestä. Kasvuyritystapahtumissa termillä viitataan liikeidean, tuotteen tai palvelun tiivistettyyn myyntipuheeseen, jolla startup-yritys pyrkii vakuuttamaan joko potentiaalisen asiakkaan tai sijoittajan.

Tahko Ski Lift Pitchissä yritysyhteistyömallin lähtökohtana on elinkeinoelämän uudistumisen vauhdittaminen. Kumppaniyrityksille startup-yhteistyö voi avata parhaassa tapauksessa uusia liiketoimintamalleja ja kumppanuuksia. Laajemmin tarkasteltuna suuryritysten ja startupien yhteistyön kehittäminen parantaa myös kestävän kasvun aluetaloudellisia edellytyksiä.

–Energiateollisuuden startupit edustavat edelläkävijöitä, joilla on samanaikaisesti mahdollisuus ratkaista ajankohtaisia globaaleja haasteita sekä vauhdittaa elinkeinoelämän kestävää kasvua. Energia-alan ratkaisuilla on valtava vientipotentiaali kansainvälisillä markkinoilla. Ala kiinnostaa myös sijoittajia, sillä maailmanlaajuiset ilmastovelvoitteet edellyttävät tulevaisuudessa uusia investointeja, kertoo Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman vastaava tuottaja Tiina Hartikainen Kuopion alueen kauppakamarista.

Energiatoimialan kumppaniyritykset hakevat tapahtumasta innovaatioita ja ratkaisuita mm. eri energiankäytön muotojen optimointiin, energian hallintaan ja ennustettavuuteen, tehdasturvallisuuteen, kunnossapitoon ja valvontaan sekä paikkatietoon liittyen. Paikallistoimija Voimatelille startup-yhteistyö merkitsee laajempaa tahtotilaa kehittää koko energiasektorin tulevaisuutta.

–Etsimme laajalla skaalalla pitkäaikaisia kumppanuuksia uusien palveluidemme kehittämistyössä. Mikäli sopiva ratkaisu ja startup löytyy, olemme valmiita ketteriin yhteiskokeiluihin asiakasrajapinnassa, lupaa johtaja Mikko Heinonen Voimatel Oy:stä.

Digitalisaatio läpileikkaavana tulevaisuuden kehityssuuntana

Energiateollisuuden lisäksi tapahtuman startup-kisassa kiinnitetään huomiota myös toiseen maailmanlaajuiseen megatrendiin: digitalisaatioon. Tekoäly ja data bisneksessä kisapolun kumppaneina tapahtumassa ovat Siili Solutions Oyj ja Iisalmen kaupunki.

Siili Solutions ja Iisalmen kaupunki hakevat digitaalisia startup-ratkaisuja, jotka liittyvät mm. viestinnän kohdentamiseen, toimitusketjujen älyllistämiseen ja työn älykkääseen suunnitteluun tekoälyn avulla.

Iisalmen kaupungissa on viime vuosina panostettu vahvasti paitsi paikallisyritysten kasvun myös startup-yritysten toimintaympäristön kehittämiseen.

–Haluamme olla mukana rakentamassa Pohjois-Savoon dynaamista kasvuyritysten yhteisöä. Uudessa kaupunkistrategiassa panostamme yhtenä painopistealueena digitalisaatioon ja tiedolla johtamiseen. Tapahtumasta haemme uusia ideoita ja mahdollisia kumppaneita tulevaisuuden yhteisöllisyyden rakentamiseen, kertoo elinkeinojohtaja Terho Savolainen Iisalmen kaupungilta.

Tahko Ski Lift Pitch -tapahtumasta Iisalmi hakee startup-yhteistyön keinoin kuntalaisia ja alueen matkailijoita osallistavaa digitaalista ratkaisua, joka toimii niin viestinnän kanavana kuin myös kuntapäätöksenteon ja -vaikuttamisen alustana.

Elinkeinoelämässä digitalisaatio näkyy läpileikkaavana tulevaisuuden kehityssuuntana, toimialasta riippumatta.

–Jo lähitulevaisuudessa, kun palvelujen ja tuotteiden käyttäjien lisäksi myös suunnittelijat edustavat enenevästi nuoria digiorientoituneita sukupolvia, paine kehittää toimintoja digitalisaation ehdoilla kasvaa myös organisaatioiden tasolla, toteaa Tiina Hartikainen Kuopion alueen kauppakamarista.

Mikäli startup-yrityksen ratkaisu ei liity edellä kuvattuihin teemoihin voi yritys hakea kisaan myös Crazy Track -polun kautta. Crazy track on avoin kaikille startupeille toimialasta tai ratkaisusta riippumatta. Kisapoluilla parhaiten pärjänneet startupit kilpailevat kaksipäiväisen tapahtuman finaalissa 10 000 € rahapalkinnosta. Haku kisaan päättyy su 20.2.2022.

Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuma järjestetään Nilsiän Tahkovuorella 6.–7.4.2022.

Lisätiedot ja hakuohjeet: www.tahkoslp.com.

Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä startup-tapahtuma. Vuodesta 2017 lähtien Tahkolla järjestetty tapahtuma tuo yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja eri vaiheen kasvuyritykset. Kuopion alueen kauppakamarin ja tapahtuman kasvuyhteisö-taustaorganisaation strategisia kumppaneita ovat Kuopion kaupunki, Savilahti-projekti ja Business Kuopio, KPY Novapolis ja Osuuskunta KPY, Itä-Suomen Yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu – Business Center Pohjois-Savo, Kuopio Health, Nostetta Ventures, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Iisalmen kaupunki, Varkauden Navitas Yrityspalvelut, PeeÄssä / Break Sokos Hotel Tahko ja Tahkocom. Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman vuosikumppaneita ovat Voimatel, Nasdaq, FiBAN, Gallant, Kasve, Tahko Mountain, Call to Action, Hub Panostamo, Invest & Expand Pohjois-Savo, Berggren, Accountor, Siili Solutions, Fingrid, Hallituspartnerit Itä-Suomi ry, Innovestor ja Pohjois-Savon liitto.

Lisätiedot

Kategoriat:Startupit, Kasvu ja kansainvälisyys