Yrityskysely: Hallitus ei löydä ratkaisuja Suomen talouden ongelmiin

28.09.2020
Kuopion alueen kauppakamari

Uusimmat

Keskuskauppakamari Juho Romakkaniemi

Kesätauon jälkeen toteutetussa kauppakamarien korona-kyselyssä yli 80% yrityksistä kokee, ettei hallitus pysty tekemään tarpeellisia työllisyyttä ja kilpailukykyä edistäviä ratkaisuja Suomen talouden kääntämiseksi parempaan suuntaan. Lähes sama määrä ajattelee, ettei hallitus kuuntele tarpeeksi yrityksiä ja elinkeinoelämää.

Koronapandemian vaikutukset koskettavat lähes kaikkia Pohjois-Savon yrityksiä. Tilanne on tasaantunut yrityksissä ja konkurssiriski on laskenut 35 prosentista 24 prosenttiin. Kriisi laskee kahden kolmasosan vastanneiden yritysten liikevaihtoa ja noin puolella se aiheuttaa henkilöstöratkaisuja, kuten lomautuksia ja irtisanomisia.

”On huolestuttavaa, että 87 % yrityksistä kokevat, ettei Suomen hallitus kuule tarpeeksi yrityksiä ja elinkeinoelämää. Vain alle 20 prosentin mielestä hallitus pystyy tekemään tarpeellisia työllisyyttä ja kilpailukykyä edistäviä ratkaisuja Suomen talouden kääntämiseksi parempaan suuntaan”, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen kertoo.

Yritykset odottavat hallitukselta konkreettisia toimia kilpailukyvyn ja työllisyyden parantamiseksi: paikallista sopimista tulee lisätä, veroja laskea sekä erityisesti liikenneväyliin, kuten Viitostiehen, tulee investoida”, Savolainen korostaa.

”Taloudessa paljon on kiinni luottamuksesta. Jos yrityksissä valitettavasti nähdään, ettei hallitus pysty Suomen talouden tilannetta parantamaan, eivät ne myöskään investoi ja työllistä”, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja Juho Romakkaniemi sanoo.

Kategoriat:Talous​

Katso aiheesta