Elinkeinoelämä peräänkuuluttaa varhaisia aamulentoja ja myöhäisiä paluulentoja

28.09.2020
Kuopion alueen kauppakamari

Uusimmat

lento infra kauppakamari

Lentoliikenne on Itä-Suomen elinkeinoelämälle välttämätön linkki maailmalle. Yritykset palaavat lentoliikenteen käyttäjiksi elokuussa.   

Kauppakamarin kyselyn perusteella heinäkuu on lentojen kysynnän osalta vielä hiljainen, mutta yritykset palaavat lentoliikenteen käyttäjiksi elokuussa. Lentojen määrän ennakoidaan tuplaantuvan lokakuun loppuun mennessä verrattuna elokuun kysyntään.

Yrityksistä yli puolet (55 %) käyttää Helsingistä jatkolentoja. Vastaajat peräänkuuluttavatkin aikaisia lentovuoroja Kuopiosta Helsinkiin (80 %) sekä myöhäistä illan paluulentoa Helsingistä Kuopioon (61,1 %). Myös iltapäivälento on suosittu vastaajien keskuudessa (51,1 %).

Toimiva lentoliikenne Helsinkiin ja maailmalle on välttämätön Pohjois-Savon yrityksille ja asiakkaille. Pandemia romahdutti matkustamisen, mutta yritykset palaavat liikematkailuun lomien jälkeen elokuussa. Tarvitaan vähintään 4-5 päivittäistä vuoroa Kuopiosta maailmalle ”, Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen painottaa.

Savolainen jatkaa, ”On harmillista, että heinäkuun lentovuoroja on jouduttu vähentämään. Maakuntamme yksi kehittämisen kärjistä on matkailu ja toimivat lentoyhteydet Kuopioon ovat välttämättömiä alueen kansainvälisen matkailun kehittämisen kannalta.”

Kuopion alueen kauppakamarin lentoliikennekysely toteutettiin 22-26.6.2020 välisenä aikana ja kyselyyn vastasi yli 130 yritystä.  

Lisätietoja:
Kuopion alueen kauppakamarin toimitusjohtaja Kaija Savolainen
kaija.savolainen@kuopiochamber.fi
p. 040-514 8784

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys

Katso aiheesta