Suomessa CGI työllistää yli 3 900 henkilöä eri puolilla maata. Kuopiossa meillä on n. 60 CGI:läistä, jotka työskentelevät mm. hyvinvointialueiden, kaupunkien sekä energia- ja vakuutustoimialojen asiakkaiden parissa. CGI tarjoaa kokonaisvaltaista palveluvalikoimaa asiakkaiden liiketoiminnan ja IT-ratkaisujen kehittämiseen, integrointiin ja hallintaan. Palvelutuotannossa CGI luottaa paikalliseen läsnäoloon, globaaleihin palveluverkostoihin ja IP-ratkaisuihin auttaessaan asiakkaita saavuttamaan tuloksia ja onnistumaan digitaalisessa muutoksessa. Lisätietoa: www.cgi.fi.
Keitä teillä työskentelee?
CGI:llä työskentelee laaja kirjo osaajia käytännössä kaikilta yhteiskunnan alueilta. Luonnollisesti suurin osa on ohjelmistokehittäjiä ja teknisiä asiantuntijoita, mutta joukossa on paljon muitakin eri toimialojen asiantuntijoita, esimerkiksi lääkäreitä ja sairaanhoitajia, taloushallinnon osaajia, projekti- ja palvelunhallinnan ammattilaisia, palvelumuotoilijoita jne. Myös Kuopiossa osaajakirjo on laaja ja työtä tehdään ympäri Suomea olevien tiimiläisten ja asiakkaiden kanssa.
Mikä yrityksessänne on juuri nyt ajankohtaista?
Tekoäly, pilviteknologiat, kyberturvallisuus ja ylipäänsä digitalisaation edistäminen ovat toimialamme ajankohtaisia muutosvoimia, jotka vaikuttavat kaikkiin organisaatioihin ja ihmisiin. Kuopion seudulla viimeaikaisimpia tapahtumia ovat mm. valintamme Pohjois-Savon potilastietojärjestelmien uudistajaksi sekä julkista huomiotakin saanut yhteistyömme Itä-Suomen yliopiston kanssa uniapneaa tunnistavan tekoälyn kehittämisessä.
Miksi liityitte kauppakamarin jäseneksi?
CGI:n toimintaperiaatteisiin kuuluu vahva paikallinen läsnäolo lähellä asiakkaita. Kuopion seudullakin meillä on lukuisia tärkeitä asiakkaita sekä julkisella puolella että yrityskentällä. Haluamme olla läsnä kehittämässä alueellista elinvoimaisuutta aktiivisella osallistumisella kauppakamarin toimintaan.
Kauppakamarilehden teemana on tällä kertaa EU. Millainen merkitys EU:lla on teidän yrityksellenne?
Suuri osa sääntelystä tulee nykyään EU:sta. Toisaalta geo- ja turvallisuuspoliittisten tuulien nykysuunta vaatii EU-alueella yhteistyön tiivistämistä entisestään sekä kansallisesti jatkuvasti parempaa varautumista mm. hybridivaikuttamiseen. Siksi mekin seuraamme jatkuvasti EU-tason tapahtumia ja kehitämme konsernimme sisällä yhteistyötä ja palveluja yli rajojen. Asiakkaidemme tarpeista riippuen yhdistelemme osaamista ja asiantuntijoita Suomessa ja muissa maissa parhaan palvelun tuottamiseksi. Pystymme tarvittaessa esimerkiksi tuottamaan niin sanottuja nearshore-palveluja – eli tiettyjä osaamisia, joissa kustannustaso on hieman Suomea edullisempi, mutta joissa datankäsittely kuitenkin pysyy tiukasti EU:n ja EU-regulaation sisällä.