Kauppakamarin kansainvälistymispalkintoehdokkaat julkistettu

Kunnian Kukko -kansainvälistymispalkinto jaetaan vuosittain kansainvälisessä liiketoiminnassa menestyneelle pohjoissavolaiselle yritykselle

Kuopion alueen kauppakamarin kasvuvaliokunta palkitsee kasvuyrityksiä ja kansainvälisen kaupan tekijöitä. Perinteikäs Kunnian kukko -kansainvälistymispalkinto myönnetään vuosittain pohjoissavolaiselle yritykselle, jonka vientitoiminta tai muu kansainvälinen liiketoiminta on ollut erityisen ansioitunutta. Tänä vuonna kasvuvaliokunta myöntää kansainvälistymistunnustuksen myös uudessa Export2X-palkintokategoriassa.

Kauppakamarin kasvuvaliokunnan muodostama raati on valinnut jatkoon ilmiantoperusteella tulleista ehdotuksista top 3 -ehdokkaat. Kunnian kukko -kansainvälistymispalkinnon kolme kärkiehdokasta ovat tänä vuonna Finnharvest Oy, Genelec Oy ja Profile Vehicles Oy. Export2X-kansainvälistymistunnustuskategoriassa jatkoon ovat edenneet Ketoinen Oy, Rammy Oy ja Rocsole Oy. Voittajat julkaistaan Sawosta Maailmalle -tilaisuudessa tiistaina 29. marraskuuta 2022.

Kunnian kukko -palkinnon juuret paikantuvat 90-luvun taitteeseen. Vuonna 2019 Kuopion alueen kauppakamarin kasvuvaliokunta alkoi jakaa palkintoa vuosittain kansainvälisessä liiketoiminnassa ansioituneelle pohjoissavolaiselle yritykselle. Palkinnolla halutaan lisätä pohjoissavolaisten kasvu- ja vientiyritysten tunnettuutta sekä motivoida alueen yrityksiä kansainväliseen kasvuun. Palkinnon ovat edellisvuosina vastaanottaneet FinVector (2019), CrossWrap (2020) ja Lignell & Piispanen (2021). Export2X-kansainvälistymistunnustus myönnetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa.

Lisätiedot:
Kuopion alueen kauppakamarin kasvuvaliokunta

Kasvuvaliokunnan puheenjohtaja
Mikko Kylävainio, johtaja, Keitele Group Oyj
mikko.kylavainio@keitele.fi

Kasvuvaliokunnan sihteeri
Tiina Hartikainen, kasvu- ja kansainvälistymispäällikkö, Kuopion alueen kauppakamari
tiina.hartikainen@kuopiochamber.fi, p. 044-513 2904

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys