Referenssi: Tavoitteena jakaa omaa hallitusosaamista PK-yritysten käyttöön – Mikko Pessi

Mikko Pessi Saurum
Mikko Pessi, Toimitusjohtaja Saurum Oy

Saurum Oy:n toimitusjohtaja ja pääomistaja Mikko Pessi osallistui kauppakamarin järjestämälle Hyväksytty Hallituksen Jäsen HHJ-kurssille Kuopiossa syksyllä 2021. HHJ-kurssi on neliosainen valmennuskokonaisuus hallitusosaamisen vahvistamiseen PK-yrityksissä.

Saurum Osakeyhtiöllä on pitkä historia laadukkaiden jalometallituotteiden valmistajana. Yhtiö on ollut vahvasti mukana luomassa suomalaista korukulttuuria ja yhtiö valmistaa suomalaisen designkorubrändi Lumoavan korut sekä Saurum-tuotemerkin alla valmistuu miesten pukukoruja ja rippiristejä. Yrityksen tuotteisiin kuuluu myös perinteisiä pöytähopeatuotteita sekä kansainvälisesti tunnettujen kellomerkkien kelloja. ”Olen toiminut Saurum Osakeyhtiön toimitusjohtajan roolissa vuodesta 2004 lähtien. Tällä hetkellä vastaan yrityksemme strategian valmistelusta, strategiaprosessin vuosittaisesta toteutuksesta sekä johtoryhmän vetämisestä.” Mikko kertoo.

Vahvaa kokemusta hallitustyöstä

”Hallitustyökokemukseni painottuu Saurum Osakeyhtiöön ja kello- ja kultasepän alalle. Toimin muutaman vuoden Saurumin hallituksen jäsenenä 2000-luvun alussa ja sittemmin olen toiminut hallituksen kokouksissa sihteerinä ja esittelijänä,” Mikko kertoo. Mikko toimii Kultaseppien työnantajaliiton hallituksen puheenjohtajana sekä Neulamäen Teollisuuskylän hallituksen puheenjohtajana. Hallitustoiminta linkittyy myös Mikon vapaa-ajan harrastuksiin, sillä Mikko harrastaa aktiivisesti alppihiihtoa ja toimii Kuopion Ski Clubin hallituksen jäsenenä. ”Tulevaisuuden tavoitteenani on toimia PK-yritysten hallituksissa jäsenenä ja näin jakaa omaa osaamistani yrittämisestä, hallitustyöstä ja johtamisesta eteenpäin.”

Miksi hallitustyön konkari osallistui HHJ-kurssille?

”Osallistuin HHJ-kurssille, koska halusin oppia lisää hallitustyöstä sekä kuulla uusia näkökulmia hallitustyöskentelyyn, sen käytäntöihin kuten hallitustyön vuosikelloon. Odotin uutta näkökulmaa ja sitä myös sain.” Mikko tiivistää.

Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-kurssiin kuuluu neljä kurssipäivää sekä ryhmätyö. Kurssi on suunnattu erityisesti PK-yritysten johdolle, hallitusjäsenille sekä hallitustyöstä kiinnostuneille. Mikon mielestä kurssipäivät ja luennot olivat kiinnostavia ja verkostoituminen kurssilla onnistui loistavasti. ”Sain kurssilta uusia mielenkiintoisia kontakteja ja tuttavuuksia. Mukana oli erittäin hyvä ryhmä; hyviä tyyppejä ja hienoja yrityksiä.” Mikko kertoo kokemuksistaan.

Mikon tärkeimmät opit HHJ-kurssilta:
1. Hallitustyön juridiset vastuut
2. Hallituksen kokoonpanon diversiteetin merkitys hallituksen toiminnalle sekä diversiteetin luoma lisäarvo yrityksen toimintaan
3. Ulkopuolisen hallituksen lisäarvo PK-yritykselle

Ulkopuolisesta hallituksesta lisäarvoa yritykselle

”Kunpa yritykset, varsinkin PK-yritykset, rohkenisivat käyttää hallituksissaan omistuksen ja operatiivisen johdon ulkopuolisia hallituksen jäseniä,” Mikko toteaa. Saurum Osakeyhtiöllä on kokonaan yrityksen ulkopuolinen hallitus, johon kuuluu viisi jäsentä. ”Kurssille osallistuminen vahvisti entisestään omaa valintaani käyttää ulkopuolista hallitusta Saurum Osakeyhtiössä.”

Mikko antaa vahvan suosituksen HHJ-kurssille: ”Suosittelen HHJ-kurssia kaikille hallitustyöstä kiinnostuneille. Kurssi sopii oikein hyvin yrittäjille ja auttaa saamaan laajemman käsityksen hallitustyöstä sekä ulkopuolisten hallitusjäsenten tuomista mahdollisuuksista yrityksen hallitustyöskentelyyn. Mielestäni kurssi soveltuu myös johtoryhmän jäsenille ja varsinkin yritysten talousjohdolle.”

Kuopion alueen kauppakamari järjestää HHJ-kursseja Pohjois-Savossa Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa. Tutustu tuleviin kursseihin:

Lisätietoja HHJ-kursseista:
Mari Polvinen, Palvelupäällikkö
mari.polvinen@kuopiochamber.fi 044 732 0830

Kategoriat:Osaaminen, Jäsentarinat, Hallitustyö

Katso aiheesta