Export2X -vientiohjelman valmennuspäivät 2023

Kuopion alueen kauppakamarin Export2X-vientiohjelma on tarkoitettu kansainvälisiltä markkinoilta kasvua tavoitteleville born to global – ja pk-yrityksille. Kaksivuotinen ohjelma on laajuudeltaan ensimmäinen maakunnassa toteutettu yritysten liiketoiminnan vientilähtöisen kehittämisen kokonaisuus.

Export2X-valmennusohjelmaan on käynnissä jatkuva haku.


Aikataulu syksy 2023Export2X: Kansainvälisen digimarkkinoinnin workshop 25.8.2023 & 8.9.2023 Kuopio

Mitä? Export2X-vientiohjelman kaksiosaisessa työpajassa syvennytään kansainvälisen bränditarinan luomiseen sekä markkinointisuunnitelman rakentamiseen. Workshop-päivät sisältävät ennakkotehtävien lisäksi vertaisryhmäsparrausta sekä oman yrityksenne englanninkielisen myyntipresentaation kirkastastamista. Export2X-markkinointityöpajan fasilitoi markkinoinnin huippuasiantuntijat Wunderman Thompson Finlandilta.

Missä? Kuopio
Milloin? 1. osa pe 25.8. klo 8.30-12.00 ja 2. osa pe 8.9. klo 8.30-12.00
Kouluttaja? Wunderman Thompson Finland, henkilöt tarkentuvat
Kenelle? Valmennusohjelmaan mukaan valitut yritykset

 Ohjelma tarkentuu.

Export2X-aamutilaisuus: Johdon ja avainhenkilöiden merkitys muutoksen johtamisessa 31.8.2023 Kuopio

Mitä? Strategiajohdettu kasvu tai kansainvälistyminen edellyttävät yrityksessä usein myös toimintakulttuurin ja johtamismallien kehittämistä; uusien toimintatapojen ja ajattelumallien omaksumista. Onnistuneesti läpiviedyn muutoksen taustalta löytyy usein paitsi vastuunkantokykyiset avainhenkilöt, myös koko organisaatiotasolla muutokseen sitoutunut henkilöstö.
Missä? Kuopio
Milloin? To 31.8.2023
Kenelle? Valmennusohjelmaan mukaan valitut yritykset

 Ohjelma tarkentuu.Matkalla Pörssiin! Yksityisestä yrityksestä pörssiyhtiöksi – Tietoa, neuvoja ja kokemuksia 21.9.2023 Kuopio

Mitä? Tämä tilaisuus on suunnattu yrityksille, jotka harkitsevat listautumista tai ovat kiinnostuneet listautumisprosessista. Tilaisuudessa käsitellään mm. pre-IPO-studya, listautumisprosessia ja listayhtiön elämää, minkä lisäksi kuulet kokemuksia jo listautuneilta yhtiöiltä. Pääset verkostoitumaan muiden yritysten kanssa ja saamaan hyödyllisiä neuvoja ja tietoa, jotka auttavat sinua listautumisprosessin aikana.
Missä? Kuopio
Milloin? to 21.9.2023
Kenelle? Valmennusohjelmaan mukaan valitut yritykset

 Ohjelma tarkentuu.

Export2X: Kansainvälisen kasvun ABC -työpaja ja Hallitusklinikka 29.9.2023 Kuopio

Mitä?

Kansainvälisen kasvun ABC -työpaja, Pohjois-Savon ELY-keskus

Tämä vientikauppaa käsittelevä työpaja on suunnattu yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita viennistä tai haluavat selvittää viennin mahdollisuuksia. Se tarjoaa tiiviin tietopaketin eri toimijoiden tarjoamista tukipalveluista ja mahdollistaa yrityksen tilanteen kartoittamisen asiantuntijoiden avulla. Tavoitteena on selkeyttää yrityksen jatkoaskeleita ja rohkaista viemään suunnitelmia eteenpäin hyödyntäen vientikauppaa tukevia palveluita.

Hallitusklinikka – mikä on hallitustyön rooli viennin käynnistämisessä? Hallituspartnerit Itä-Suomi ry

Hallitusklinikka tarjoaa mahdollisuuden kuulla kahden kokeneen hallitusosaajan näkemykset hallitustyön roolista viennin käynnistämisessä.

Pekka Nuutinen, Clash Discs Oy:n hallituksen puheenjohtaja, jakaa kokemuksiaan siitä, miten heidän pohjoiskarjalainen startup-yrityksensä onnistui käynnistämään frisbeekiekkojen viennin yli 20:een maahan kahdessa vuodessa ja millainen rooli hallituksella oli tässä prosessissa. Toisena puhujana hallitusosaaja Jari Osmala, jolla on laaja työura kansainvälisen kaupan parissa sekä toimitusjohtajana että hallitustyön kautta muun muassa Valtran, Normetin, Elcoline Oy:n, Ketoinen Oy:n ja NewIcon Oy:n kaltaisissa pk- ja startup-yrityksissä. Osmala käsittelee hallitustyössä tarvittavaa osaamista ja millaista hallitustyön tulisi olla vientiyrityksissä.


Missä? Kuopio
Milloin? pe 29.9.2023
Kenelle? Valmennusohjelmaan mukaan valitut yritykset

 Ohjelma tarkentuu.

Sawosta Maailmalle -verkostoitumistapahtuma

Mitä? Sawosta maailmalle -tapahtumassa Kuopion alueen kauppakamarin kasvuvaliokunta jakaa perinteisen Kunnian kukko – kansainvälistymispalkinnon ja Export2X-kasvutunnustuksen.
Missä? Kuopio, live
Milloin? pe 24.11.2023 klo 12–16
Kenelle? Valmennusohjelmaan mukaan valitut yritykset, kaikille avoin tilaisuus

 Ohjelma tarkentuu.

Muutokset aikataulussa mahdollisia.

Export2X-valmennusohjelman mahdollistaa Export2X – Pk-yritysten kyvykkyyksien kehittäminen kansainvälisille markkinoille -hanke (S22805), joka saa toimintaansa Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tukea. Rahoittaja: Etelä-Savon Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Lisätietoja:

Tiina Hartikainen

GROWTH DIRECTOR

+35844 513 2904

Outi Niskanen

Outi Niskanen

viestintä- ja markkinointiasiantuntija

040 513 2905

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys, Export2X