Uusi jäsen: Nostetta Ventures Oy

Nostetta Ventures Heidi Ahonen kauppakamari uusi jäsen

Nostetta Ventures Oy liittyi kauppakamarin jäseneksi

Heidi Ahonen, liityitte kauppakamarin jäseneksi, mitä odotuksia teillä on kauppakamaria kohtaan?

Haluamme olla kehittämässä alueen yrityskulttuuria, ja kauppakamarilla on tähän hyviä työkaluja. Varsinkin kasvuyrittäjyyden tukeminen on meille tärkeää, ja kauppakamarin kautta verkostoituminen kasvuyrittäjien ja muiden toimijoiden kanssa edistää tätä tavoitetta.

Kerro yrityksestänne?

Nostetta Ventures Oy on kuopiolainen pääomasijoitusyhtiö, joka hallinnoi uutta alueellista pääomarahastoa. Yrityksessämme työskentelevät toimitusjohtaja Heidi Ahonen ja controller Minna Vanninen, joilla on vankka kokemus pääomasijoittamisen eri tehtävistä, viimeisimpänä Finnveran pääomasijoitusyhtiö Veraventuresta. Toimintaan osallistuu aktiivisesti myös sijoituspäätökset tekevä hallitus, sekä kohdeyritysten käyttöön erilaista lisäarvoa tuova laaja Nostetta-tiimi, jossa on monipuolista teknologia- ja toimialaosaamista. Nostetta Ventures Oy:n omistavat Nostetta Oy, Heidi Ahonen ja Minna Vanninen.

Mikä on North Savo Start-up Fund?

Kysymyksessä on viime kesänä perustettu 10 milj. euron suuruinen alueellinen pääomarahasto, josta teemme oman pääoman ehtoisia sijoituksia aikaisen vaiheen potentiaalisiin kasvuyrityksiin. Suurimpia omistajia rahastossa ovat Kuopion, Iisalmen ja Varkauden kaupungit, sekä LähiTapiola Savo ja Säästöpankki Optia. Lisäksi mukana on joukko yksityisiä sijoittajatahoja. Rahasto tulee startup-yrityksiin vähemmistöosakkaaksi, ja me Nostetta Venturesissa pyrimme sijoituksen lisäksi tuomaan yrityksen käyttöön sekä osaamisemme että laajat verkostomme.

Etsitte rahoitettavia tuoreita yrityksiä. Millaiset yritykset teitä kiinnostavat?

Meitä kiinnostavat alle 7-vuotiaat innovatiiviset yritykset, joiden liiketoimintaidea poikkeaa jotenkin positiivisesti muista – sellaiset, joilla on selkeä kilpailuetu muihin nähden. Rahastolla ei ole tiukkoja toimialarajoituksia, mutta teknologiayrityksissä toteutuu useimmin toivomamme liiketoiminnan skaalautuvuus ja kansainvälistymispotentiaali. Pohjois-Savon kärkiosaamisalueilta odotamme toki lupaavia kohteita. Pääomasijoittajana meitä kiinnostaa yritys, jolla on sekä kasvuhalua että -kykyä, mikä tarkoittaa nerokkaan tuotteen tai palvelun lisäksi osaavaa ja oikealla asenteella olevaa yrittäjätiimiä. Kiinnostuksemme kohteena ovat myös olemassa olevien yritysten lupaavat, asiakkaiden tarpeesta syntyneet liiketoimintaideat, jotka eivät syystä tai toisesta istu nykyiseen yritykseen. Nämä spin off -yritykset voivat olla meille potentiaalisia sijoituskohteita.

Kauppakamarin uudet jäsenet:

Nostetta Ventures Oy
Kiinteistö Oy Kuopion kauppakatu 26-30
Karu Software Oy
MJT Installation Oy
L&T Ympäristöpalvelut Oy
TL-Maistuvat Oy
Puun Lait Oy
Kone ja kaivutyö JMR Oy
Tieto ja Kone Jarkko Pitkänen
Iisipesu Oy
Ensacon Oy
Oy Berry Market Finland Ltd
Kuopion Palloseura Oy
LL Company OY
Vireum Oy
Leppävirran Marja Osuuskunta
Pju Energy Consulting Oy
Ins.tsto Otso
Kuopion Rakennustarvike Oy
Radia Oy
Fennogate Finland Oy
T:mi Eeva-Riitta Parkkonen, Crazy Station
Kuljetus Huttunen Oy

Kategoriat:Jäsentarinat