Uuden jäsenen esittely: Raimatto Oy

Raimatto Oy:n toimitusjohtaja Harri Koponen
Raimatto Oy:n toimitusjohtaja Harri Koponen

Raimatto Oy on kuopiolainen yritys, joka tarjoaa tarvikkeineen ja pohjatöineen laatoituksia ja mattoasennuksia sekä erilaisia parketti-, laminaatti- ja vinyyliasennuksia.

Kysymys: Mikä on Raimatto Oy:n tarina ja mitä yritys tekee?

Vastaus: Vuonna 1978 Raimo Koponen aloitti lattianpäällystyksen pariin tutustumisen lankonsa opissa. Työ oli pääasiassa parketti- ja mattoasennusta. Seuraavien vuosikymmenten aikana perhe kasvoi kahdella lapsella, Harrilla ja Minnalla, ja työ vei perheenisää joskus ympäri Suomeakin lattioita asentamaan perheen äidin, Ritva Koposen, hoitaessa kodin arkea. Mattoasennuksien ammattilaisena Raimolle tulivat tutuksi työmaiden vaiheet ja toimintatavat. Iloisena ja luotettavana asentajana tunnettu tekijä sai tehdä töitä niin paljon kuin ehti.

Muutamien mutkien kautta Raimo ja Ritva Koponen perustivat lopulta Raimatto Oy:n vuonna 1997 ja yrityksen tarjoamiin palveluihin lisättiin myös laatoitukset. Jo 1990-luvun lopulla perheen silloiset teinit, Harri ja Minna, otettiin mukaan yritykseen hallitustyöhön sekä kesätöihin. Nyt sisarukset pyörittävät yritystä kahdestaan. Vuosien varrella yrityksessä on kulkenut jo Raimon ja Ritvan lastenlapsiakin TET-harjoittelussa ja auttelemassa toimistolla. Raimo ja Ritva Koponen viettävät jo hyvin ansaittuja eläkepäiviä.

Raimaton toimitilat sijaitsevat Neulamäen teollisuuskylässä, jossa meillä on hallivarasto sekä toimistotiloja. Asentajamme työskentelevät työmailla ympäri Kuopiota ja Pohjois-Savoa.

Kysymys: Mitä palveluita yritys tarjoaa ja kenelle?

Vastaus: Raimatto tarjoaa tarvikkeineen ja tarvittaessa myös pohjatöineen laatoituksia ja mattoasennuksia sekä erilaisia parketti-, laminaatti- ja vinyyliasennuksia. Yhä enenevissä määrin kohteissa asennetaan myös tekstiililaattoja. Työkohteemme ovat isoja urakkakokonaisuuksia uudis- ja saneerausrakentamisen puolella.

Tämän vuoden suurin kohteemme on Kuopion yliopistollisen sairaalan uusi Psykiatriatalo, Lainesairaala, jossa toimitamme sekä laatta- että mattoasennukset materiaaleineen. Viime vuonna asensimme Kuopion ja Pohjois-Savon alueella noin 30 000 m2 pelkästään laatoituksia. Tämän lisäksi asensimme tuhansia neliöitä parkettia, vinyyliä, tekstiiliä ja muovimattoja kohteisiin. Asiakkaitamme ovat isot valtakunnalliset rakennusliikkeet sekä paikalliset rakennusliikkeet, joihin meillä on hyvät ja vahvat liikesuhteet.

Kysymys: Miksi Raimatto Oy liittyi kauppakamarin jäseneksi?

Vastaus: Odotamme jäsenyyden tarjoavan koulutusta ja tukea yritystoimintaan sekä verkostoitumisen mahdollisuuksia.

Kysymys: Mitä ajankohtaisia vinkkejä haluaisitte jakaa muille kauppakamarin jäsenille?

Vastaus: Lattiamateriaalit ovat kokeneet viime vuosina huiman kehityksen ja erityisesti nyt suosittelemme kokeilemaan uusia tekstiililaattoja ja -mattoja, jotka voi asentaa vaikkapa edellisen pinnan päälle tarrakiinnityksellä, mikä tekee lattiaremontistakin tarvittaessa nopean ja siistin. Makuuhuoneiden ylelliset ja pehmeät tekstiililattiat yhdistettynä vaikkapa yhteisten tilojen suurien laattojen (60×60) lattioihin tuo modernia luksusta asumiseen.

Kuopiossa rakentaminen on ollut vakaalla pohjalla jo vuosia ja meilläkin kehitys näyttää jatkuvan valoisana. Näkymät ovat maailman myrskyistä huolimatta kohtuullisen hyvät ja investointeihinkin kannattaa ryhtyä. Erityisen kiinnostava alue rakentamisen ja vaikkapa sijoitusasuntojen kannalta on Savilahden ja Neulaniemen alue.

Kategoriat:Jäsentarinat