Hyväksytty Myyntijohtaja-kurssi tähtää yritysten kasvuun

Mikko Isoniemi, Hyväksytty Myyntijohtaja-kurssin kouluttaja, kehitysjohtaja Ilkka-Yhtymä Oyj

HMJ-koulutus tähtää yritysten kasvuun

Hyväksytty myyntijohtaja -koulutuksen perustamiselle alkutahdit löi Myynninmaailman asiakasyrityksissä esille tullut haaste myynnin johtamisessa. Konsultoinneissa ja hallitusten strategiatyössä törmättiin aina samaan kysymykseen – miksi myynti ei kasva?

”B2B-myyjien haastatteluissa toistui jatkuvasti sama kaava. Myyjät tunnistivat päivitystarpeen omassa osaamisessa, mutta enemmän hankaluuksia nähtiin myynnin johtamisessa. Johto ei ollut onnistunut motivoinnissa eikä kertonut myyjille riittävän tarkasti yrityksen tavoitteista ja suunnitelmista”, kertoo Ilkan kehitysjohtaja Mikko Isoniemi, joka on ollut alusta saakka ideoimassa koulutusta yhdessä Myynninmaailman kanssa.

Asiakasyritysten myyntijohtajien kanssa käydyissä keskusteluissa huomattiin pian, että myynnin johtamiseen ei ollut jäänyt riittävästi aikaa. Viimeistään tässä vaiheessa alkoi käydä selväksi, että yrityksissä oli selkeä tarve myyntijohdon koulutukselle ja osaamisen parantamiselle.

”Kävimme läpi, miten myynnin johtoa koulutetaan Suomessa B2B-puolella. Löysimme vain ylimalkaisia koulutuksia, jotka oli suunnattu lähinnä myyjille, ei niinkään myynnin johdolle”, Isoniemi taustoittaa.

Oppeja myyntijohtamiseen käytännön kokemuksista

Ensimmäinen Myynninmaailman ja kauppakamarien järjestämä Hyväksytty Myyntijohtaja -koulutus järjestettiin Seinäjoella 2019 ja sen jälkeen koulutusohjelma on vedetty läpi kolmesti Seinäjoella, pari kertaa Oulussa sekä kertaalleen Jyväskylässä, Helsingissä, Turussa ja Kuopiossa. Koronapandemia on hieman hidastanut koulutustahtia, sillä pyrkimyksenä on järjestää koulutukset aina kasvotusten.

”Tavoitteena on viedä koulutus yhä uusille paikkakunnille. Valtakunnallisen vaikuttavuuden myötä voimme aidosti kehittää muun muassa työllisyyttä ja vientiä”, uskoo Isoniemi.

HMJ-koulutus on erittäin käytännönläheinen ja tiivis paketti, jossa kokemusten jakaminen osallistujien kesken on suuressa roolissa. Koulutuksen aiheet on pureskeltu sellaisiksi, että kurssilainen niistä varmasti hyötyy. Lähikoulutuksen ansiosta ryhmät ovat tiiviitä ja verkostot kantavat myös työelämän puolelle.

”Olemme poimineet koulutukseen tärkeimmät asiat, jotka myyntijohtajalla oikeasti pitäisi olla hallussa. Kurssilla ei kahlata läpi alan teoksia, vaan oppia saadaan kouluttajien käytännön kokemuksista. Kaikki sisällöt perustuvat oikeisiin tapauksiin ja tilanteisiin”, Isoniemi lupaa.

”Koulutus on siis konkreettinen ja ennen kaikkea toimiin johtava. Tsekkaamme, miten kurssilaiset vievät opit oman arjen käytäntöihin ja tekemiseen.”

Myyntijohtajan koulutuksesta hyötyä koko yritykselle

Hyväksytty Myyntijohtaja-koulutuksen päätähtäin on B2B-yritysten kasvussa.

”Pyrimme opettamaan myyntijohtajille, miten ollaan parempia esihenkilöitä sekä kiteyttämään ja parantamaan myyntistrategiaa. Nämä toimenpiteet kehittävät sekä myyntiä että liikevaihtoa”, Isoniemi toteaa.

Tulevaisuuden tavoitteena on jalostaa koulutus aidosti valtakunnalliseksi ja arvostetuksi B2B-myyntijohtajan koulutusohjelmaksi. Konseptia kehitetään jatkuvasti saadun palautteen perusteella, mutta jo hyviksi havaituista perusasioista halutaan pitää kiinni.

”Palaute on ollut erinomaista, mutta asiat voi tietysti aina tehdä vielä hieman paremmin”, uskoo Isoniemi.

Seuraava Hyväksytty Myyntijohtaja-kurssi alkaa Kuopiossa 27.9. Tutustu kurssin sisältöön ja ilmoittaudu mukaan 20.9. mennessä.

Kategoriat:Myynti