Referenssi: HMJ-kurssilta myyntistrategia oman työn tueksi – Tita Tajakka-Hotti, Oy U-cont Ltd.

Tita Tajakka-Hotti hyvaksytty myyntijohtaja
Tita Tajakka-Hotti, kaupallinen johtaja Oy U-cont Ltd.

Tita Tajakka-Hotti suosittelee HMJ-kurssia myynnin ja markkinoinnin parissa vasta aloittaneille sekä kokeneille konkareille, jotka haluavat päivittää omia tietojaan.

Jakeluasemia, säiliöitä ja teollisuuden polttonestejärjestelmiä valmistavan Oy U-cont Ltd:n kaupallinen johtaja Tita Tajakka-Hotti osallistui Hyväksytty Myyntijohtaja (HMJ) -kurssille viime syksynä. Kurssi järjestettiin ensimmäistä kertaa Kuopiossa ja mukana oli 13 myynnin ammattilaista oppimassa modernin myynninjohtamisen keskeisimpiä taitoja.

Miksi Hyväksytty Myyntijohtaja-kurssille?

Kaupallisena johtajana sekä varatoimitusjohtajana toimivan Titan työtehtäviin kuuluu yrityksen vientimyynnistä ja hankintatoimesta vastaaminen. ”Olen suhteellisen uusi myynnin parista, sillä taustani on hankinnassa, joka sekin on tavallaan myyntiä käänteisellä tavalla. Tavoitteena on kehittyä myynnin ammattilaisena muuttuvassa maailmassa sekä pysyä ajan tasalla osaten hyödyntää nykyaikaisia myynti- ja markkinointikanavia.” Tita taustoittaa tavoitteitaan.

Myyntijohtajakurssi soveltuu hyvin sekä myynnin ja myyntijohtamisen konkareille että uudemmille tulijoille kentällä. ”Osallistuin myynninjohdon kurssille, koska halusin saada nopean yleiskuvan tämän hetken myynnin trendeihin, työkaluihin sekä asiakas- ja organisaatiojohtamiseen.  Odotin tietoa myynnin nykyaikaisista menetelmistä, työkaluista ja mittareista. Näihin kurssilta löytyikin hyvin suuntaviivoja, joita pääsee viemään nyt käytäntöön.” Tita kertoo.

Tärkeimmät opit HMJ-kurssilta:


1. Myynnin systematiikan tärkeys ja CRM:n hyödyntäminen
2. Markkinoinnin tärkeys
3. Myynnin tehtävien kohdentaminen tuottaviin asioihin

HMJ-kurssin myyntistrategia-tehtävästä konkreettista hyötyä

Hyväksytty Myyntijohtaja-kurssiin kuuluu neljä valmennuspäivää noin kuukauden välein. Valmennuspäivien välissä osallistujat työstävät oman yrityksensä myyntistrategiaa kurssitehtävänä. ”Myyntistrategia oli oikeastaan isoin syy osallistua HMJ-kurssille. Tarve oli päivittää myyntistrategia viennin osalta ja kurssin myötä se tuli tehtyä aikataulussa. Lisäksi oli hyvä käydä läpi vientistrategiaa ja ajatuksen vaihtoa kouluttajan kanssa. ” Tita painottaa.

Titan mukaan kurssi soveltuu työnohella suoritettavaksi ja se pakottaa myös miettimään käytännön myyntityötä omissa työtehtävissä. Tita nostaa esille myös osaamisen jakamisen kurssiryhmäläisten kesken. Vaikka ryhmän osallistujat tulivat hyvin erilaisista yrityksistä ja taustoilta, silti perusasiat ja haasteet ovat hyvin samankaltaisia kaikilla. ”Kuten yleensäkin tällaisilla kursseilla, parasta oli keskustelut muiden osallistujien kanssa sekä kouluttajien ”herättely” miettimään asioita eri kantilta.” Tita kiteyttää.  

Tutustu yritykseen: Oy U-cont Ltd.

Joroisissa toimiva Oy U-cont Ltd. on 56-vuotias perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa jakeluasemia, säiliöitä ja teollisuuden polttonestejärjestelmiä sekä kotimaahan että vientiin. Toimituksiin kuuluu usein kokonaisprojektinhoito sekä asennus. Tytäryhtiö toimii Puolan Krakovassa.

Lisätietoja HMJ-kurssista:
Palvelupäällikkö Mari Polvinen
044 732 0838 mari.polvinen
@kuopiochamber.fi

Kategoriat:Osaaminen, Jäsentarinat, Myynti