Referenssi: HHJ-kurssilta kohti hallitusammattilaisuutta – Minna Karppinen

Minna Karppinen Matkus
Minna Karppinen, Kauppakeskusjohtaja Matkus Shopping Center

Kauppakeskusjohtaja Minna Karppinen osallistui kauppakamarin Hyväksytty hallituksen jäsen HHJ-kurssille Kuopiossa syksyllä 2021. HHJ-kurssi on neliosainen valmennuskokonaisuus PK-yrityksen hallitustyöskentelyn aktivoimiseen ja kehittämiseen.

”Olen syntyperäinen kuopiolainen ja omaan pitkän kokemuksen viestinnän ja markkinoinnin alalla. Tällä hetkellä toimin Matkus Shopping Centerin kauppakeskusjohtajana.” Minna kertoo. Matkus on yli 70 liikkeen kauppakeskus Kuopiossa ja tänä vuonna Matkus juhlistaa 10-vuotissynttäreitään. Matkus on osa Ingka Groupia, johon kuuluu myös IKEA-tavaratalot. Ingka Centresillä on 46 kauppakeskusta ympäri maailmaa, viimeisimpinä suunnitelmina laajentaa Yhdysvaltoihin, Kanadaan ja Intiaan.

Miksi HHJ-kurssille?

”Osallistuin HHJ-kurssille, koska halusin oppia ja varmistaa perusasiat hallitustyöskentelystä sekä luoda uusia verkostoja. Odotukset täyttyivät molemmissa osioissa, oli kiva tavata vanhoja tuttuja sekä tutustua uusiin ihmisiin.” Minna taustoittaa odotuksiaan HHJ-kurssille.

HHJ-kurssi soveltuu hallitustyötä jo tekeville tai sitä vasta harkitseville. Ennen HHJ-kurssille osallistumista Minnalla oli jo jonkin verran kosketuspintaa hallitustyöskentelyyn. ”Olen toiminut hallituksissa lähinnä urheilujärjestöissä, joten yrityspuoli on vielä opiskelun alla. Tavoitteenani on kasvaa hallitusammattilaiseksi jossain vaiheessa. Uskon omaavani paljon kokemusta ja näkemystä, jota mielellään jaan eteenpäin. Jossain vaiheessa aikataulujen salliessa suoritan myös varsinaisen HHJ-tutkinnon.” Minna kiteyttää tavoitteistaan.

Tyypillisesti HHJ-kurssin osallistujat tulevat hyvin erilaisista taustoista. Toiset ovat vasta-alkajia hallitusurallaan ja toiset omaavat vuosien kokemuksen hallituksessa tai hallitusten kanssa työskentelystä. Kurssin osallistujat ovat yleensä johtajia, toimitusjohtajia, yritysten omistajia, yrittäjiä, johtoryhmän jäseniä, hallitusjäseniä, hallitusammattilaisia tai näistä tehtävistä kiinnostuneita henkilöitä. Kaikkia yhdistää kuitenkin sama lähtökohta – kurssilta tullaan hakemaan konkreettista hyötyä omaan hallitustyöskentelyyn.

Minnan tärkeimmät opit HHJ-kurssilta:


1. Hallitustyöskentelyyn liittyvät lakiasiat
2. Hallitusjäsenen vastuut
3. Strategiatyöskentelyn tuomat mahdollisuudet

Tehokasta oppimista ja verkostoja hallitusuralle

Kurssipäiviä neljä ja lisäksi kurssilla perehdytään ryhmätöinä todellisten yritysten hallitustyöskentelyn nykytilaan ja kehittämiseen. ”Kurssipäivät olivat antoisia ja sopivia pituudeltaan. Myös luennoitsijat olivat asiansa osaavia. Kurssin aikana tehty ryhmätyö oli todella mielenkiintoinen tapa oppia hallitustyöskentelystä.” Minna kertoo. Verkostoituminen onkin tärkeä osa HHJ-kurssia ja kurssin aikana syntyneet verkostot luovat pohjaa tulevalle hallitusuralle. Verkostoitumisen merkitys korostuukin HHJ-kurssilta saaduissa palautteissa. ”Verkostoituminen kurssin aikana onnistui mainiosti. Parasta HHJ-kurssilla oli, kuten yleensä muuallakin, ihmiset 😊”, kiteyttää myös Minna Karppinen.

Kuopion alueen kauppakamari järjestää HHJ-kursseja Pohjois-Savossa Kuopiossa, Varkaudessa ja Iisalmessa. Tutustu tuleviin kursseihin:

Lisätietoja HHJ-kursseista: Mari Polvinen, Palvelupäällikkö Kuopion alueen kauppakamari

Kategoriat:Jäsentarinat, Hallitustyö