Elinkeinoelämän kasvuvisio: Pohjois-Savo on rohkeampi kuin Tampere

Kuopion alueen kauppakamarin Kasvu³-strategian elinkeinoelämän kasvuvisio haastaa rohkeasti Suomen kuusi suurinta kaupunkia tavoittelemaan seuraavaa kasvuloikkaa vuoteen 2030 mennessä. Kasvuvision osa, jossa Pohjois-Savo on rohkeampi kuin Tampere, osoittaa vahvaa halua olla edelläkävijä elinkeinoelämän kasvussa ja kehityksessä. Tämä strateginen valinta heijastaa halua tavoitella ja ylittää Tampereen kaltaisten kasvukeskusten onnistumisia sekä nostaa Pohjois-Savo uudelle tasolle taloudellisessa ja innovatiivisessa kehityksessä.

Tämän vision merkitys on monipuolinen. Se osoittaa alueen päättäväisyyden ja rohkeuden haastaen vakiintuneempia kilpailijoita. Toiseksi sen on tarkoitus houkutella investointeja ja osaamista alueelle, kun potentiaaliset sijoittajat sekä yritykset näkevät Pohjois-Savon tulevaisuuden mahdollisuutena. Kolmanneksi se toimii kannustimena paikallisille yrityksille ja yhteisöille kehittää rohkeita sekä innovatiivisia lähestymistapoja liiketoimintaansa.

Positiivinen haaste osoittaa arvostusta Tampereen onnistumisille ja viittaa siihen, että Pohjois-Savo asettaa itselleen rohkeat tavoitteet uskoen pystyvänsä ylittämään ne. Tämä haaste kannustaa alueen kaikkia toimijoita tekemään yhteistyötä, investoimaan tutkimukseen ja kehitykseen sekä luomaan innovatiivisia ratkaisuja. Positiivisen haasteen avulla luomme Pohjois-Savoon paremman kilpailukyvyn ja vetovoiman, kun alue profiloituu rohkeana ja kehityshakuisena toimijana.

Haluamme rohkeasti etsiä uusia mahdollisuuksia kaikilta tunnistamiltamme toimialoilta, sekä myös niiltä, jotka eivät vielä ole vahvoja alueellamme. Henkilökohtaisesti tämä haaste herättää minussa ajatuksia innostuksesta ja mahdollisuuksista. Se kuvastaa uskoa alueen potentiaaliin ja halua muuttaa näkemyksiä alueen roolista Suomen taloudessa. Tällainen tavoite vaatii kuitenkin entistä tiiviimpää yhteistyötä kaikkien kuntien ja eri sidosryhmien välillä sekä investointeja osaamiseen ja infrastruktuuriin. On innostavaa nähdä alueen asettavan itsensä rohkeasti peliin ja pyrkivän olemaan edelläkävijä kasvun tiellä.

Petteri Heimonen
Kuopion alueen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja

Kuopion alueen kauppakamarin strategia vuosille 2024–2030

Miten toteutamme kasvuloikan?

Panostamalla kolmeen ”iihin” I³:

Ihmisiin
Investointeihin 
Infraan


Kuopion alueen kauppakamarin strategiassa on kaksi osaa:

1) Mitattavat kasvutavoitteet, joiden puolesta työskentelemme kaikissa olosuhteissa:
– yritysten määrä
– työpaikkojen määrä
– väestön määrä
– investointien määrä

2) Elinkeinoelämän kasvuvisio, joka on mahdollinen vuoteen 2030 mennessä määrätietoisella työllä. Kasvuvision mukaisesti Pohjois-Savo on vuonna 2030 …

1). … rohkeampi kuin Tampere.
2) … kasvavampi kuin Turku.
3) … houkuttelevampi kuin Vantaa.
4) … innovatiivisempi kuin Espoo.
5) … dynaamisempi kuin Oulu.
6) … kestävämpi kuin Helsinki.

Strategiakuvaa pääset tarkastelemaan suuremmassa koossa klikkaamalla tästä.

Kategoriat:Strategia