Asiakastarina: Hyväksytty hallituksen jäsen® -kurssilta uutta osaamista ja näkemyksiä hallitustyöhön kuntasektorilla

Timo Ripatti, Leppävirran kunnanhallituksen puheenjohtaja
Timo Ripatti, kunnanhallituksen puheenjohtaja, Leppävirran kunta. Ripatti on aktiivinen urheilun ystävä, yrittäjä, kuntapoliitikko sekä Suomen Sahayrittäjät ry:n puheenjohtaja.

Asiakastarina: Hyväksytty hallituksen jäsen® -kurssilta uutta osaamista ja näkemyksiä hallitustyöhön kuntasektorilla

”Kunnanhallituksen puheenjohtajan roolissa saa tänä päivänä eteensä yhä haastavampia kokonaisuuksia. Aika ja toimintaympäristö kuntasektorilla on muuttunut melkoisen paljon viimeisten vuosien aikana. Hallitustyö kokonaisuudessaan on haastavaa mutta samalla myös antoisaa. Itse ainakin sen koen juuri näin.

Kuntakenttä ja yrityselämä ovat nykyisellään melko lähellä toisiaan. Molemmat haluavat menestyä ja molemmat tarvitsevat vahvaa osaamista ja näkemystä ajan haasteissa. Tietoa, ymmärrystä ja näkemystä on hyvä olla mukana hallitustyössä. Siksi halusin osallistua kauppakamarin järjestämälle HHJ -kurssille.

Odotin jännityksellä ensimmäistä kurssilaisten kohtaamista. Millaista porukkaa on ympärilläni? Millaista oppia saan mukaani kurssin päätyttyä? Voiko täältä saatua oppia soveltaa kuntasektorille tai yhdistyksen hallitustyöhön?

Oman kurssini osanottajat olivat aivan mahtavia ”tyyppejä”. Heti ensimmäisten minuuttien aikana tuli tunne, että olen tuntenut heidät jo kauan aikaa. Avoimuus ja tiedon vilpitön jakaminen loi erinomaisen oppimisympäristön. Ryhmätöiden aikana kouluttajamme saikin kokea parhaimmillaan savolaisen tavan tehdä ryhmätöitä – puheen (kohtuullisen äänekäs) sorina ja naurun purskahdukset siivittivät ajatusten vaihtoa ja työn etenemistä.

Opettajat, luennoitsijat, Hallituspartnerit sekä koko Kauppakamarin väki osasi hommansa. Luennoitsijoiden vahva ammattitaito ja kokemus hallitustyöstä antoi paljon uutta mietittävää omaan työhön. Kurssin rytmitys oli oivallinen. Kertaakaan ei tullut vilkuiltua kelloon.

Olen suositellut tätä kurssia jo monelle ja suosittelen sitä myös sinulle. Jos työskentelet hallitustyössä yrityskentässä, kuntasektorilla tai jos olet mukana järjestötoiminnassa, silloin tämä kurssi kannattaa käydä. Nykykielellä yksinkertaisesti todettuna: Jatkoon.”

Haluatko kehittää hallitustyöskentelyä ja oppia monipuolisesti eri hallitustyön osa-alueista?

HHJ® – Hyväksytty hallituksen jäsen -kurssi sisältää runsaasti käytännönläheisiä esimerkkejä erilaisten yritysten hallitustyöskentelystä ja sen merkityksestä menestyksessä. Kurssilla käsitellään monipuolisesti hallitustyön eri osa-alueita, kuten hallituksen kokoonpanoa, vastuita, riskienhallintaa sekä työskentelytapoja.

Kategoriat:Osaaminen, Jäsentarinat