Savo-Karjalan Lihan valttina asiantuntemus

Kuopion alueen parasta palvelua saa todistetusti vuonna 2020 Savo-Karjalan Lihalta. Yritys voitti kauppakamarin palveluvaliokunnan Parasta palvelua -kilpailun.

Parasta-palvelua-2020-voittaja-web

Savo-Karjalan Liha

  • Perustettu vuonna 1999
  • Työllistää noin 40 henkeä.
  • Liikevaihto oli noin 6 miljoonaa euroa.
  • Liikevaihdosta noin 30 prosenttia tulee kuluttajamyynnistä.
  • Teuraskarjan yritys hankkii ensisijaisesti Savo–Karjalan alueelta ja Kainuusta.
  • Lihanleikkaamo sijaitsee Kuopiossa Pioneerinkadulla.

Savon Sanomien yleisöäänestyksessä ja yTiimin tekemässä Mystery Shopping -osuudessa menestynyt Savo-Karjalan Liha on kuopiolainen, vuonna 1999 perustettu yritys, joka työllistää noin 40 henkeä.

Yritys myy lihatuotteita suoraan kuluttajille Kauppahallin ja Pitkälahden ABC:n myymälöissä. Lisäksi tuotteita menee ravintoloihin ja kauppoihin suoraan kuluttajien ostettavaksi.

Yrityksen tuotevalikoima on laaja: siihen kuuluu naudan- broilerin, porsaan, karitsan ja hevosenlihan lisäksi siipikarjaa, yhteensä yli 300 tuorelihatuotetta.

Parasta Palvelua – Valttina asiantuntemus

Kiitosta yritys sai ystävällisestä, ymmärtäväisestä ja asiantuntevasta palvelusta. Myyjien tuotetuntemus on omaa luokkaansa.

Savon Sanomien artikkelissa myymäläpäällikkö Jemina Kaipainen kertoo kotimaisten lihantuottajien käyttäminen olevan yritykselle tärkeää.

– Lihakaupassa kuluttajat tiedostavat ja arvostavat, että liha on kotimaista. Ravintolapuolella käytetään myös ulkomaalaista lihaa, mutta meidän asiakkaanamme on myös heitä, jotka arvostavat kotimaista lihaa.

Joulukinkut netin kautta

Verkkokauppaa yrityksellä ei vielä ole. Tosin joulukinkkuja on voinut varata netin kautta. Joulu onkin yrityksen yksi sesongeista.

– Kuluttajapuolella kinkut varataan viime hetkellä. Varaaminen alkaa kiihtyä ensi viikolla. Vielä ehtii kinkun hankkia.

Yrityksen kaikki kinkut ovat tuorekinkkuja.

– Meiltä ei saa pakastekinkkuja, Kaipainen paljastaa Savon Sanomissa.

Savo-Karjalan Liha menestyi komeasti myös edellisvuoden Parasta palvelua -kisassa; silloin se voitti oman kauppa-kategoriansa. Nyt kategorioita ei ollut, mutta runsas yleisöpalaute ja äänimäärä siivittivät lihakaupan voittoon.

Tämän vuotinen kilpailu järjestettiin seitsemättä kertaa. Ehdolla oli laaja-alaisesti 90 palveluyritystä. Ääniä annettiin noin 4 500 kappaletta.

Kilpailun voittajat julkistettiin torstaina 3. joulukuuta Kuopion alueen kauppakamarin Elinkeinoelämän foorumin päätteeksi.