Onko tulostusympäristösi tietoturvallinen?

Kaupallinen yhteistyö Kauppakamarilehdessä 2/2023

Tulostusympäristöä on tärkeää muistaa tarkastella tietoturvan näkökulmasta. ITC toimii yhteistyössä Canonin kanssa huolehtien muun muassa laitteiden päivityksestä ja tietoturvasta. ITC:n asiantuntijat kertoivat viimeisimmässä Kauppakamarilehdessä, kuinka tulostusympäristön tietoturva kannattaa ottaa yrityksissä huomioon.

ITC:lle tulee kuukaudessa keskimäärin 1000 tukipalvelupyyntöä yli 300 yritysasiakkaalta. Olemme huomanneet, että monitoimilaitteita ei ole kytketty tietoturvapalveluiden piiriin, niitä ei hallita keskitetysti ja niissä on jätetty ottamatta käyttöön tietoturvaominaisuudet.

Nämä laitteet ovat kuitenkin liitettyinä yrityksen verkkoon kuten muutkin verkkolaitteet, joissa tietoturvasta vastaaminen on keskitetysti IT-hallinnolla tai IT-palveluntarjoalla. Olemme myös havainneet tukipyyntöjen perusteella, että käyttäjillä on käyttöön liittyviä ongelmia, jotka olisi voitu ratkaista etukäteen tehdyllä suunnitelmalla. Esim. laitteiden esiasetukset ovat hyödyntämättä. Tämä on harmi, sillä juuri esiasetusten avulla skannaaminen ja tulostaminen olisi helpompaa.

Havaittuja faktoja:

• Ei tiedetä laitteiden käyttäjiä eikä sitä, mitä laitteilla tehdään.

• Usein laitteissa on tehdasasetukset pääkäyttäjätunnukselle, mikä on tunnetusti merkittävä tietoturvauhka kaikissa verkkoon liitetyissä laitteissa.

• Lisäohjelmien ominaisuuksia ei ole otettu käyttöön, koska se olisi vaatinut tietoteknistä osaamista.

• Käyttäjät eivät saa käyttöapua tietoteknisissä ongelmissa, koska tukea tarjotaan vain laitetasolle. Tulostus ei toimi, mutta laite on kunnossa, ja paikalle tarvitaan IT-tuki.

• Turvatulostus ja -skannaus ovat hyödyntämättä, koska se vaatisi IT-kumppanin tukea ja osaamista.

• Tulostinajurit on asennettu väärin, ja niiden mahdollistamat ominaisuudet ovat hyödyntämättä.

• Laitteilla ei ole käytössä keskitettyä käyttäjän tunnistautumista, vaikka muille verkkoon liitetyille laitteille se on ollut vaatimuksena jo vuosia.

ITC toimittaa Canonin tulostuslaitteita ja kehitti yhdessä Canonin kanssa uuden palvelumallin

80 % tukipyynnöistä koskee tietotekniikkaa, ja asiakkaamme saavat heti apua etänä helpdeskistämme. Jos vika paikallistetaan laitteeseen, niin ITC kutsuu paikalle Canonin asiantuntijan.

Huolehdimme laitteiden päivityksistä ja tietoturvasta. Laitteet ovat liitettyinä etähallintaamme kuten muutkin tietotekniset laitteet. Tämä mahdollistaa nopean etätuen ja monipuoliset valvontapalvelut raportointeineen. Pystymme myös laajentamaan laiteratkaisua ohjelmistoilla, jotka helpottavat tulostamista ja skannausta.

Kiinnostuitko uudesta tietoturvallisesta tavasta hankkia tulostuslaitteita, joihin saat nopeat tukipalvelut?

Ota yhteyttä yritysmyyntiimme: myynti@itc.fi tai 010 525 1722. Yhteyshenkilöidemme yhteystiedot löydät sivulta: www.itc.fi/ihmiset.

Kategoriat:Kauppakamarilehti