Koodikoulu vastaa alan osaajapulaan

Koodikoulun johtaja Laura Nykänen. Kuva: Akseli Muraja

Kaupallinen yhteistyö Kauppakamarilehdessä 4/2023.

Opiskelijahaku uuteen yritysvetoiseen koodikouluun on käynnissä. Ensimmäisen vuosikurssin on tarkoitus aloittaa opintonsa kood/sisussa vuoden 2024 keväällä.

Ohjelmointi on kaikkialla

Digitaaliset palvelut, tuotteet ja elektroniset laitteet ovat iso osa päivittäistä elämäämme. Käyttämämme elektroniset laitteet puhelimista älyavaimiin on ohjelmoitu toimimaan halutulla tavalla ja ne helpottavat arkeamme, suojaavat henkilökohtaisia tietojamme ja auttavat esimerkiksi lääkäriajan varaamisessa.

Tekniikka ei ymmärrä ihmisten puhetta sellaisenaan, vaan sama sisältö on kerrottava ohjelmille ja laitteille niiden omalla kielellä. Tässä käännösprosessissa tarvitaan koodareita, ohjelmistoalan ammattilaisia, joiden merkitys yhteiskuntamme digitalisoituessa kasvaa päivä päivältä.

’’Haluamme tarjota asiakkaillemme teknologian avulla sujuvaa ja vaivatonta asiointia. Olemme ilmoittaneet palkkaavamme OP Ryhmään 300 ohjelmistoalan ammattilaista, jotka ovat ratkaisevassa asemassa digitaalisten palveluidemme kehittämisessä,’’ OP Ryhmän Teknologiat ja kehittäminen organisaatiossa toimiva johtaja Saija Antikainen taustoittaa.

Osaajia suoraan yritysten tarpeisiin

Kood/Sisu -koodikoulusta on tarkoitus valmistua tulevaisuudessa yli 200 ohjelmistoalan osaajaa vuosittain. Kood/Sisun taustalla toimii voittoa tavoittelematon yhdistys Koodi / Sisu Ry, joka sai alkunsa Pohjois-Savossa yritysten yhteisestä tarpeesta. ELY-kes- kus rahoittaa koodikoulun toimintaa n. 2,75 miljoonalla eurolla Euroopan sosiaalirahastosta.

Perinteisen opettajavetoisen opetuksen sijaan koulun pedagogiikka perustuu vahvasti itseopiskeluun ja vertaisoppimiseen. Käytännönläheinen koulutus yhdessä oppimisalustan kanssa valjastavat opiskelijat etsimään tietoa, kysymään opiskelijakavereilta neuvoa, suorittamaan harjoituksia tiimeissä sekä verkostoitumaan koulun jäsenyritysten kanssa.

”Toimintamme voi nähdä ikään kuin yhteisönä, joka saattaa tulevaisuuden huippuosaajat ja yritykset lähemmäs toisiaan – heti ensimmäisestä koulupäivästä lähtien! Kumppaniyrityksemme tarjoavat opiskelijoille todellisia työelämän haasteita ratkottaviksi, jolloin opiskelija voi olla varma, että opitut taidot ovat tulevaisuudessa hyödyllisiä.

Yritysyhteistyöllä haluamme mahdollistaa opiskelijoiden suoran väylän työelämään, joten toiminnastamme on hyötyä myös talouskasvun ja työmarkkinoiden näkökulmasta. Nyt on huippuhetki lähteä mukaan kehittämään koulumme toimintaa,’’ kommentoi kood/Sisun johtaja Laura Nykänen.

Opiskelijoiden hakuprosessi koulun verkkosivuilla on nyt käynnissä. Kolme viikkoa kestävät valintasprintit järjestetään ensimmäistä kertaa tammi- ja helmikuussa Kuopiossa.

Lisätietoa löydät koulun verkkosivuilta, sekä sosiaalisesta mediasta:

www.koodsisu.fi
LinkedIn: koodsisu
Instagram: koodsisu
Facebook: koodisisu

Kategoriat:Kauppakamarilehti