Yli 40 startup-yritystä kilpailee Tahko Ski Lift Pitchin voitosta

Kuopion alueen kauppakamarin Tahko Ski Lift Pitch -pitchauskisan esikarsintavaiheesta jatkoon on edennyt yli 40 kansallista ja kansainvälistä startup-yhtiötä. Nilsiän Tahkovuorella ke–to 12.–13.4.2023 järjestettävässä tapahtumassa voitosta kilpailee kansallisten startup-tiimien lisäksi virolaisia, ranskalaisia ja saksalaisia tiimejä.

Tahko Ski Lift Pitchiin valitut startup-yritykset edustavat monipuolisesti eri toimialoja. Mukana on mm. ICT-, energia- ja health-toimialan yhtiöitä. Esikarsintavaiheen läpäisseissä tiimeissä korostuu tänä vuonna vahva tutkimuslähtöisten R2B-tiimien edustus.

– R2B-tiimit ja startupit edustavat elinkeinoelämän innovaatio- ja uudistumiskyvykkyyttä, ja kilpailukykyinen innovaatioympäristö on kestävän kasvun sekä hyvinvoinnin kivijalka. Nämä startup-kisaan valitut tiimit synnyttävät uusia työpaikkoja sekä korkean jalostusasteen ratkaisuita. On jännittävää nähdä, millaisia lähitulevaisuuden mullistavia ideoita lavalla tänä vuonna nähdään, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Tiina Hartikainen Kuopion alueen kauppakamarista.

Tuomaristo arvioi voittajaa valittaessa eritoten liikeidean sijoituksellista houkuttelevuutta ja kansainvälistä skaalautumispotentiaalia.

– Sijoittajan näkökulmasta Tahko Ski Lift Pitch tarjoaa laadukkaan otannan kirkkaimmista nousevista kasvuyrityksistä ja kansallisen tason tiimeistä. Odotan, että Tahko Ski Lift Pitch -kisan 10 000 euron palkintorahasta käydään tänäkin vuonna tiukka taisto, ennakoi enkelisijoittaja ja startup-kisan tuomariston puheenjohtaja Jari Osmala.

Tahko Ski Lift Pitch -tapahtuman Reverse Pitching -ohjelmaosuudessa startupit tarjoavat vauhtia ja kilpailuetua liiketoiminnan uudistamiseen alueellamme toimiville kasvuyrityksille. Ohjelmaosuudessa syvennytään ajankohtaisiin energiasiirtymän ja asiakaslähtöisten dataratkaisujen teemoihin.

– Savon Voima, Siemens ja PeeÄssä hakevat Tahko Ski Lift Pitchistä startup-kumppanuuksia, jotka ovat kiinnostuneet kehittämään uusia teknologioita ja tuotteita loppuasiakkaille. Luvassa on tämän hetken kiinnostavimpia pidemmälle edenneitä startup-ratkaisuita, tarkentaa Hartikainen.

Startup-yritysten kasvun keskeisiä edellytyksiä ovat myös osaaminen ja kansainväliset osaajat. Tapahtumaan on jo ilmoittautunut yli 100 opiskelijaa, joista merkittävä osa on kansainvälisiä, Pohjois-Savosta työ- ja harjoittelupaikkoja hakevia tulevaisuuden osaajia. Osuma Henkilöstöpalvelut toteuttaa ke 12.4. ohjelmaosuuden, jossa keskitytään onnistuneeseen rekrytointiprosessiin niin työnhakijan kuin työnantajan näkökulmasta, mikä antaa tuoreita näkökulmia onnistuneeseen työnantajien ja osaajien kohtaantoon.

Tapahtumaohjelma ja -liput verkosta: www.tahkoslp.com

Tahko Ski Lift Pitch on Itä-Suomen merkittävin kansainvälistyvä bisnestapahtuma. Vuodesta 2017 lähtien Tahkolla järjestetty Tahko Ski Lift Pitch tuo yhteen startupit, sijoittajat, osaajat ja eri vaiheen kasvuyritykset. Kuopion alueen kauppakamarin strategisia kasvuyhteisö-kumppaneita ovat Kuopion kaupunki, Savilahti-projekti ja Business Kuopio, KPY Novapolis ja Osuuskunta KPY, Osuma Henkilöstöpalvelut, Itä-Suomen Yliopisto, Savonia-ammattikorkeakoulu – Business Center Pohjois-Savo, Kuopio Health, Nostetta Ventures, Savon ammattiopisto, Ylä-Savon ammattiopisto, Iisalmen kaupunki, Varkauden Navitas Yrityspalvelut, PeeÄssä / Break Sokos Hotel Tahko, Tahkocom, Taustamarkkinat BGMT ja Talentree.

Tapahtuma tarjoaa mielenkiintoista ohjelmaa myös yritysten liiketoiminta-, TKI- ja HR-johdolle.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Tiina Hartikainen

GROWTH DIRECTOR

+35844 513 2904

Kategoriat:Kasvu ja kansainvälisyys, Startupit