Kansainvälinen osaaja -päivä

Kuopio kauppakamari valiokunta savilahti

Kansainvälinen osaaja -päivä

Matalan kynnyksen keino testata, onko yrityksellä valmiuksia palkata kansainvälisiä osaajia ja parantaa työnantajamielikuvaa osaajien silmissä.

Lähtökohdat

  • Pohjois-Savon alueella on huutava pula osaavasta työvoimasta, mm. Kauppakamareiden toteuttaman kyselyn mukaan Pohjois-Savossa 84 prosenttia yrityksistä kärsii työvoimapulasta – ja se rajoittaa merkittävästi yritysten kasvua ja liiketoimintaa.
  • Samaan aikaan alueemme oppilaitoksissa opiskelee satoja kansainvälisiä opiskelijoita, joista yli puolet lähtee pois Suomesta valmistumisensa jälkeen.

Tavoitteet

  • Varmistaa osaavan työvoiman pysyminen alueellamme ja vaikuttaa asenneilmastoon.
  • Vahvistaa erityisesti pk-yritysten kansainvälistymisestä. Yritykselle Kansainvälinen osaaja -päivään osallistuminen voi olla askel kohti kansainvälistyvää työyhteisöä tai vientitoiminnan ja kansainvälistymisen vahvistamista.
  • Parantaa oppilaitosyhteistyötä. Opiskelijoille tutustumispäivä avaa mahdollisuuksia työharjoitteluun tai työllistymiseen alueen yrityksissä valmistumisen jälkeen.
  • Luoda positiivinen ja kansainvälinen imago Pohjois-Savon alueesta. Osaajapäivän kautta saamme opiskelijat tutustumaan ja kiinnostumaan yrityksistämme mahdollisina työnantajina.

Yritys, ilmoittaudu mukaan Kansainvälinen osaaja -päivään 2022!

Kansainvälinen osaaja -päivä ilmoittautuminen

Ilmoittajan nimi(Pakollinen)
Kuinka monta tutustujaa voitte ottaa?
Toivoisitteko suomalaista opiskelijaa mukaan vierailulle?

Lisätietoja